Banner 980x90

Mācībās Saldus pagastā inscenēs ar dīzeļdegvielu pildītas cisternas aizdegšanos

Ventspils, 11.sept., LETA. 12.septembrī Saldus novada uzņēmumā AS "Saldus naftas bāze" notiks civilās aizsardzības mācības, kuru laikā inscenēs ar dīzeļdegvielu pildītas vagona cisternas aizdegšanos, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Anete Strazdiņa.

"Saldus naftas bāzes" un VUGD rīkotās vietējā līmeņa civilās aizsardzības mācības notiks plkst.11 Saldus pagastā, uzņēmuma "Saldus naftas bāze" teritorijā.

Mācībās tiks inscenēta situācija, kad uzņēmuma teritorijā, kur uz dzelzceļa sliedēm atrodas vairākas ar dīzeļdegvielu pildītas cisternas, objekta darbiniekam veicot vienas cisternas atvēršanu, rodas dzirksteles un notiek aizdegšanās.

Mācību mērķis ir pārbaudīt un pilnveidot objekta rīcības plānu ugunsgrēka gadījumā, pārbaudīt sadarbību starp iesaistītajām institūcijām, kā arī pilnveidot VUGD un mācībās iesaistīto pašvaldības ugunsdzēsības formējumu personāla praktiskās iemaņas ugunsgrēku dzēšanā naftas pārstrādes uzņēmumos.

Mācībās piedalīsies pārstāvji no no AS "Saldus naftas bāze", VUGD, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts policijas, Valsts vides dienesta, Saldus pašvaldības policijas, Zemessardzes un Saldus novada pašvaldības ugunsdzēsības formējumiem.

Mācību laikā operatīvie transportlīdzekļi pārvietosies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem un tiks iedarbināta objekta trauksmes sirēna. Objekta apkārtnē mācību laikā būs noteikti satiksmes ierobežojumi.

Šādas civilās aizsardzības mācības valsts nozīmes paaugstinātas bīstamības objektos notiek reizi trīs gados.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)