Banner 980x90

Nākamgad NMPD darbiniekiem pieaugs algas, tomēr, lai apturētu darbinieku maiņu, atlīdzība jāceļ straujāk

Foto: Pilseta24.lv
Foto: Pilseta24.lv

Nākamgad pieaugs Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieku algas, tomēr, lai apturētu darbinieku lielo mainību, samaksai par darbu būtu jāaug straujāk, aģentūrai LETA intervijā sacīja dienesta direktora pienākumu izpildītāja, jaunā Katastrofu medicīnas centra vadītāja Sarmīte Villere.

Algu pieaugumam nākamgad paredzēti 1,7 miljoni eiro. Alga par 10% pieaugs sertificētiem ārsta palīgiem, par 3% - ātrās palīdzības mašīnu autovadītājiem, bet par 4% līdz 5% pieaugs sertificētu ārstu atalgojums. Tāpat par dažiem procentiem pieaugs nesertificētu ārsta palīgu atalgojums.

Tiesa, šoreiz gan palielinājums neskars visas ārstniecības personas, bet tikai brigāžu personālu, kas ir ap 2400 darbinieku visā Latvijā, norādīja Villere.

Viņa gan atzīmēja, ka viena no lielākajām NMPD problēmām ir lielā darbinieku mainība. Lai gan algas nākamgad pieaugs, šī procesa apturēšanai atalgojumam par darbu vajadzētu augt straujāk.

Viņa stāstīja, ka atalgojuma apmērs NMPD šobrīd atpaliek no privātā sektora, arī no atsevišķām ārstniecības iestādēm. Šī starpība ir aptuveni 200 eiro, un, lai darba samaksa būtu konkurētspējīga, tai reizi pusgadā vajadzētu augt par 10%. "Tik strauji tai būtu jāpieaug, lai noķertu privātā sektora algu apmēru. Un tad varētu pienākt tā skaistā nākotne, kad no privātā sektora cilvēki nāktu strādāt uz NMPD," sacīja Villere.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)