Banner 980x90

Norvēģijas Karalistes vēstnieks Latvijā patīkami pārsteigts par Saldus skaistumu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
12.martā Saldū viesojās Norvēģijas Karalistes vēstnieks Latvijā Steinars Ēgils Hāgena kungs, lai iepazītos ar Saldu un Saldus novadu.

Kā pilsētas informācijas portālu Saldus24.lv informēja Saldus novada p/a "Saldus TIKS centrs" Sabiedrisko attiecību praktikante Anna Karolīna Šaule, Norvēģijas Karalistes vēstnieku S.Ē.Hāgena kungu pavadīja vēstnieka padomniece Agnese Cimdiņa un praktikante Anete Nurbī.

S.Ē.Hāgena kungs viesojās Saldus novada pašvaldībā, kur tikās ar Saldus novada domes priekšsēdētāju Indru Rassu, Saldus novada domes priekšsēdētājas vietnieku Didzi Konuševski, Saldus novada pašvaldības izpilddirektora vietnieci Sarmīti Ozoliņu un p/a "Saldus Tūrisma informācijas, kultūras un sporta centrs" direktori Lauru Liepiņu. Šīs tikšanās laikā tika prezentēts Saldus novads un pārrunāti dažādi jautājumi, kas saistīti ar izglītību, kultūru un ekonomiku. Vēstnieks S.Ē.Hāgens izrādīja īpašu interesi par pašvaldības sadarbību ar novada uzņēmējiem, arī par norvēģu uzņēmumu industriālo parku, par Saldus novada pieredzi finanšu līdzekļu apguvē, par iespējām jauniešiem Saldus novadā un par Saldus novada sadraudzību ar Norvēģijas pilsētas Voldas pašvaldību.

Pēc iepazīšanās ar Saldus novada pašvaldības struktūru un darbu, Norvēģijas Karalistes vēstniecības delegācija apskatīja Saldus Mūzikas un Mākslas skolu ēku un neslēpa sajūsmu par tās unikalitāti. Pēc tam Norvēģijas Karalistes vēstniecības pārstāvji ciemojās J.Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzejā, iepazīstoties ar Jaņa Rozentāla darbiem. Tāpat, viesojoties Saldū, vēstniecības delegācija apmeklēja arī industriālo parku "Sandes", lai tiktos ar tur strādājošo uzņēmumu pārstāvjiem.

Norvēģijas Karalistes vēstnieks Latvijā Steinars Ēgils Hāgens atzina, ka viņu esot pārsteidzis Saldus novada pašvaldības mērķtiecīgais darbs sabiedrības atbalstīšanā. Vēstnieks uzsvēra, ka, viņaprāt, Saldus novads ir ļoti skaists un bagāts un lielākā bagātība esot aktīvie Saldus novada iedzīvotāji. Hāgena kungs pauda viedokli, ka viņš kā vēstnieks ir priecīgs iepazīties ar Saldus novadu, tā tradīcijām un ir ieinteresēts par Saldus novada kultūras pasākumiem.

Norvēģijas Karalistes vēstniecības pārstāvji izteica neviltotu gandarījumu par viesošanos Saldū.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)