Banner 980x90

Notiks pirmā tiesas sēde saistībā ar finanšu pārkāpumiem Brocēnu pašvaldībā

Ventspils, 15.aug., LETA. Šodien plkst.10 Saldus rajona tiesā sāks skatīt krimināllietu, kurā par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja ar to izraisītas smagas sekas, apsūdzēts bijušais Brocēnu novada vadītājs Arvīds Mēters (LSDSP), aģentūru LETA informēja Saldus rajona tiesas priekšsēdētāja Gunita Galiņa.

Šī ir viens no atsevišķi izdalītajām krimināllietām saistībā ar Valsts kontroles atklātajiem finanšu pārkāpumiem Brocēnu novada pašvaldībā.

Saldus rajona tiesā skaidroja, ka kriminālprocess ir sadalīts atsevišķās krimināllietās. 7.septembrī pirmā tiesas sēde gaidāma bijušajai pašvaldības galvenajai grāmatvedei, kura apsūdzēta par piesavināšanos lielā apmērā.

Jau ziņots, ka Saldus rajona prokuratūra pērn sauca pie kriminālatbildības divus bijušos Brocēnu novada domes grāmatvedības darbiniekus par pašvaldības naudas piesavināšanos lielā apmērā. Savukārt divas citas toreizējās Brocēnu novada domes amatpersonas tika sauktas pie kriminālatbildības par bezdarbību jeb valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja ar to izraisītas smagas sekas.

Prokuratūra personu vārdus neizpauda, taču aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka par valsts amatpersonas bezdarbību pie kriminālatbildības tiek saukta Brocēnu novada domes priekšsēdētāja Dūklava un bijušais novada vadītājs Mēters.

Tāpat ziņots, ka Valsts kontrole, veicot revīziju Brocēnu novada pašvaldībā, atklājusi finanšu pārkāpumus, kas veikti periodā no 2009. līdz 2015.gadam. Revidenti secinājuši, ka grāmatvedības dati vairākos gadījumos ir sagrozīti, lai slēptu patiesos partnerus un izmaksātās summas. Tāpat fiziskām personām bez pamatojuma ir izmaksāti aptuveni 100 000 eiro, bet amatpersonām ir izmaksāti vismaz 85 000 eiro, veicot nepatiesus ierakstus. Piemēram, ir izmaksāta nauda, norādot, ka tā bijusi pašvaldības dotācija iedzīvotājiem vai pakalpojuma apmaksa, kas pārskaitīta komunālo pakalpojumu sniedzējam. Nelikumīgas bijušas arī piemaksas pašvaldības deputātiem, tāpat nelikumīgi izlietoti vairāk nekā 5000 eiro, apmaksājot juridiskos ārpakalpojumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)