Banner 980x90

"Olainfarm" piederošā "Latvijas aptieka" sev pievienos iepriekš iegādātos aptieku uzņēmumus

Rīga, 27.febr., LETA. Farmācijas kompānijai AS "Olainfarm" piederošā SIA "Latvija aptieka" sev pievienos iepriekš iegādātos aptieku uzņēmumus, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Latvijas aptiekai" paredzēts pievienot SIA "Rūpes Farm aptieka", kas atrodas Rīgā, SIA "Stefānijas aptieka", kas atrodas Olainē, SIA "Jūras aptieka", kas atrodas Ventspilī, SIA "Gostiņu aptieka", kas atrodas Olainē, SIA "Nikafarm", kas atrodas Olainē, un SIA "FB1", kas arī atrodas Olainē.

Kā aģentūrai LETA skaidro "Latvijas aptieka" valdes loceklis Ilmārs Pajuste, šie aptieku uzņēmumi iegādāti laika posmā no 2015.gada decembra līdz 2016.gada beigām. Visas šo uzņēmumu pārvaldītās aptiekas ar zīmolu "Latvijas aptieka" sākušas strādāt pērn.

Kopumā 2016.gada beigās zīmola "Latvijas aptieka" tīklu veidoja 63 aptiekas. Reorganizācija ir noslēdzošais uzņēmumu pievienošanas posms uzņēmumam "Latvijas aptieka", norāda Pajuste.

Lēmums par šo uzņēmumu reorganizāciju pieņemts 20.janvārī, paziņojums par šo uzņēmumu reorganizāciju oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicēts 23.februārī.

Kreditoru prasījumi piesakāmi viena kalendāra mēneša laikā no reorganizācijas paziņojuma publicēšanas dienas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Kreditoru pieteikšanās vieta ir Rūpnīcu iela 5, Olaine, LV-2114, darbdienās no plkst.10 līdz 15, iepriekš zvanot pa tālruni 67013773.

Kā ziņots, provizoriskie konsolidētie 2016.gada 12 mēnešu rezultāti liecina, ka "Latvijas aptieka" realizācija sasniedza 18,7 miljonus eiro, kas ir par 11% vairāk nekā šajā periodā gadu iepriekš. Savukārt šogad janvārī "Olainfarm" piederošā aptieku tīkla "Latvijas aptieka" realizācija sasniedza 1,72 miljonus eiro, kas ir par 4% vairāk nekā šajā periodā pērn.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Latvijas aptieka" apgrozījums 2015.gadā bija 16,505 miljoni eiro, bet peļņa - 552 843 eiro. "Latvijas aptieka" ietilpst farmācijas kompānijas koncernā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 15 650 eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas lielākais īpašnieks tiešā un netiešā ceļā ir "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)