Banner 980x90

Pagājušajā gadā kredītu un citu problēmu dēļ pašnāvību izdarījuši seši policijas darbinieki

Ints Ķuzis/ Foto: Ieva Lūka/ LETA
Ints Ķuzis/ Foto: Ieva Lūka/ LETA

Pagājušajā gadā pašnāvību izdarījuši seši Valsts policijas (VP) darbinieki un tas ir nebijis gadījums VP vēsturē, ceturtdien, 11.februārī, Valsts policijas gada pārskata sanāksmē paziņoja VP priekšnieks Ints Ķuzis.

"Ļoti satraucošs skaitlis," situāciju komentēja Ķuzis.

Ņemot vērā šo situāciju, VP organizēja vairākas sanāksmes un konsultējās ar psihologiem, lai saprastu iemeslus, kāpēc likumsargi nolēma labprātīgi šķirties no dzīves.

"Secinājām, varēja redzēt un saprast, ka šiem cilvēkiem kaut kas nebija kārtībā," norādīja Ķuzis, uzsverot policijas struktūrvienību vadītāju lomu tajā, lai viņi sekotu, kas notiek ar padotajiem.

Policija, analizējot savu kolēģu pašnāvības gadījumus, secinājusi, ka tām pamatā bijuši sociāli ekonomiskie apstākļi, proti, kredīti, atkarības, problēmas ģimenes dzīvē.

Ķuzis arī piebilda, ka minētās pašnāvības pamatā izdarītas, izmantojot dienesta "speciālos līdzekļus".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)