Banner 980x90

papildināta - Jaunā kolekcijas monēta "Ģerboņu monēta" Latvijas Bankā ir izpirkta

(Ziņa papildināta ar jaunāko informāciju.)

Rīga, 23.okt., LETA. Jaunemitētā kolekcijas monēta "Ģerboņu monēta" otrdien Latvijas Bankā ir izpirkta, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns.

Viņš arī atzīmēja, ka, rūpējoties, lai iespēja iegādāties numismātikas produktus būtu pēc iespējas plašākam cilvēku lokam, bija noteikts divu monētu iegādes limits vienam pircējam.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Latvijas Banka otrdien laida apgrozībā valsts 100 gadu jubilejai veltīto sudraba kolekcijas monētu "Ģerboņu monēta".

Monētas priekšpusē attēlots Latvijas lielais valsts ģerbonis, zem tā - Latvijas valsts 100 gadu jubilejas zīme, savukārt monētas aizmugurē uz vēsturisko heraldisko figūru - lauvas, grifa un aļņa - fona izvietoti Latvijas kultūrvēsturisko apgabalu ģerboņi un uzraksti "Kurzeme", "Vidzeme", "Zemgale" un "Latgale".

Monētas maksimālā tirāža ir 3000 eksemplāru, bet tās cena Latvijas Bankas kasēs un vietnē e-monetas.lv - 53 eiro.

Latvijas Banka kopš 1993.gada izlaidusi 98 lata un 29 eiro kolekcijas monētas.

Kolekcijas monētas ir maksāšanas līdzeklis tikai emisijas valstī. Kolekcijas monētas pēc formas ir nauda, bet pēc būtības - mākslas darbs. Tās izgatavo no zelta, sudraba vai citiem dārgmetāliem īpaši augstā kaluma kvalitātē. Atšķirībā no apgrozības naudas kolekcijas monētas parasti nav domātas lietošanai maksājumos, bet dāvināšanai, piemiņai un kolekcijām. Šo iemeslu dēļ monētu cena arī būtiski pārsniedz nominālvērtību. Kolekcijas monētu nominālvērtība ir atšķirīga no apgrozības monētu nominālvērtības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)