Banner 980x90

Par "Saldus ceļinieka" lielāko īpašnieku kļūst Francijas uzņēmums "Eurovia"

Rīga, 3.jūl., LETA. Par ceļu būves uzņēmuma SIA "Saldus ceļinieks" un tā meitasuzņēmumu lielāko īpašnieku kļuvis Francijas uzņēmums "Eurovia", aģentūrai LETA sacīja "Saldus ceļinieka" valdes loceklis Gints Karols.

Kopš 28.jūnija "Eurovia" pieder 68,75% "Saldus ceļinieka" kapitāldaļu, pārējie īpašnieki ir AS "SC Grupa" (28,13%), Gints Karols (1,56%) un Ivars Atteka (1,56%).

Karols skaidroja, ka "SC Grupa" ("Saldus ceļinieks" ar tā meitasuzņēmumiem) ir pievienojusies vienam no pasaules līmeņa infrastruktūras celtniecības kompāniju līderiem "Eurovia". 

"Eurovia" ir celtniecības koncerna "VINCI" meitasuzņēmums un ir pasaules līderis transporta infrastruktūras būvniecībā un pilsētu attīstībā. "Eurovia" būvē un uztur transporta infrastruktūru, tostarp autoceļus, automaģistrāles, dzelzceļus, lidostu un tramvaju platformas, kā arī veicina rūpniecisko, komerciālo un pilsētu teritoriju attīstību. "Eurovia" nodrošina piegādes ķēdi, izmantojot savu izejmateriālu ražošanas tīklu, ceļu un dzelzceļa būvniecības projektiem. "Eurovia" darbojas 15 valstīs, nodarbina 38 000 cilvēku un 2016.gadā apgrozījums sasniedza 7,6 miljardus eiro.

"Pievienošanās šādam globālam starptautiskam spēlētājam Latvijas kompānijai būs pilnīgi jauns pavērsiens un impulss, domājot gan par uzņēmumu grupas iekšējo stabilitāti, gan par tās tālāko izaugsmi," sacīja Karols.

Viņš piebilda, ka iekļaušanās Francijas kompānijas globālajā tīklā "Saldus ceļiniekam" pavērs iespējas darboties plašāk Baltijas un starptautiskajos tirgos, uzņēmumam ir mērķis kļūt par ceļu būves līderi Baltijā.

"Tāpat nākotnē tās ir iespējas piesaistīt papildus investīcijas, apgūt un ieviest jaunas tehnoloģijas, kā arī izmantot milzīgu starptautisko pieredzi un kvalifikāciju," piebilda Karols.

"SC Grupas" līdzšinējo īpašnieku pārstāvji nodrošinās arī turpmāk Latvijas būvniecības uzņēmuma vadību, paliekot arī daļējās īpašumattiecībās. Uzņēmuma valdi atstāj tā dibinātājs un ilggadējais valdes priekšsēdētājs Valdis Karols, savukārt viņa vietā stājas Gints Karols, kurš līdz šim ilggadēji ir bijis valdes loceklis kompānijā. Valdes locekļa amatā iecelts arī Francijas kompānijas pārstāvis Nikolā Žilbērs Stefans Deprē.

SIA "Saldus ceļinieks" dibināts 1991.gadā un nodarbojas ar Latvijas transporta infrastruktūras būvniecību. Kopš 2004.gada, kad uzņēmums iegādājās Talsu ceļu būves firmas "Talce" kontrolpaketi, tika veidota "SC Grupa". Uzņēmumu grupa savā pastāvēšanas vēsturē ir būvējusi virkni valsts nozīmes infrastruktūras projektus gan uz Eiropas nozīmes ceļiem Latvijā, gan valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, gan starptautiskās lidostas "Rīga" skrejceļus un infrastruktūru, gan daudzās Latvijas pašvaldībās veikusi dažāda lieluma un nozīmes transporta infrastruktūras būvniecības un rekonstrukciju projektu realizāciju.

Patlaban "SC Grupa" nodarbina vairāk kā 350 cilvēkus, tai pieder asfalta ražotnes un laboratorijas Talsos, Brocēnos un Jēkabpilī. Uzņēmumu grupai ir sava karjeru saimniecība un vairākas minerālo materiālu ražotnes, kā arī tās rīcībā ir vairāk kā 200 vienību specializētās būvtehnikas un aprīkojuma parks.

2015.gadā "Saldus ceļinieks" strādāja ar 26,63 miljonu eiro apgrozījumu un guva 2,107 miljonu eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Karols aģentūrai LETA sacīja, ka auditētie 2016.gada finanšu rezultāti vēl nav pieejami, taču zināja teikt, ka apgrozījumam pērn bijis kritums, bet rentabilitāte saglabājusies iepriekšējā līmenī.

"Krituma iemesls pērn bija vairāku projektu aizkavēšanās, kas bija saistīts ar iepirkumu pārsūdzībām. Šogad konsolidētais "SC Grupas" apgrozījums plānots tradicionālajā grupas līmenī ap 27-30 miljoniem eiro," piebilda Karols.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)