Banner 980x90

"PATA Saldus" plāno investēt divus miljonus eiro kokmateriālu žāvēšanas iekārtās

Rīga, 4.apr., LETA. Mežizstrādes un kokapstrādes uzņēmums "Pata Saldus" plāno investēt divus miljonus eiro kokmateriālu žāvēšanas iekārtās, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Kopumā "Pata Saldus" plāno iegādāties sešas kokmateriālu žāvēšanas iekārtas ar rekuperāciju. Iekārtu garantētā ražība, apstrādājot priedes 50 milimetru kokmateriālus ar koksnes sākuma mitrumu 80% un beigu mitrumu 8% (+-2%), gadā plānota 40 000 kubikmetru.

Paredzamais līguma izpildes termiņš ir četri mēneši no pasūtījuma veikšanas jeb līguma noslēgšanas, bet ne vēlāk kā līdz 2018.gada 30.martam. Vienlaikus kompānija pieļauj, ka līgums par piegādi varētu tikt noslēgts jau 2017.gada maijā. Pretendenti pieteikties konkursā var līdz 20.aprīlim.

Minēto iepirkumu "Pata Saldus" īstenos Centrālās finanšu un līgumu aģentūras aktivitātē "Veicināt efektīvu energoresursu izmantošanu, enerģijas patēriņa samazināšanu un pāreju uz atjaunojamajiem energoresursiem apstrādes rūpniecības nozarē".

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Pata Saldus" koncerns pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 43,177 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 17,3% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt koncerna peļņa bija 979 906 eiro pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)