Banner 980x90

Pēc Saldus Vakara vidusskolas slēgšanas audzēkņiem piedāvās turpināt tālmācību Saldus vidusskolā

Ventspils, 12.apr., LETA. Pēc šogad plānotās Saldus Vakara vidusskolas slēgšanas audzēkņiem tiks piedāvāta iespēja turpināt tālmācību Saldus vidusskolā, aģentūru LETA informēja Saldus novada pašvaldības Izglītības pārvaldes vadītāja Saulcerīte Levica.

Saldus Vakara vidusskolu nolemts slēgt līdz šī gada 31.jūlijam, ņemot vērā būtisku audzēkņu skaita samazinājumu. Pēc pagājušovasar izskanējušajām ziņām par ieceri atteikties no vakara skolām, pievienojot tās citām izglītības iestādēm, Saldus Vakara vidusskola šajā mācību gadā iestājušies mazāk audzēkņu. Septembrī tajā bija 80 skolēni, bet šī gada janvārī pēc nesekmīgo atskaitīšanas bija palikuši 59 audzēkņi.

Lēmums slēgt Saldus Vakara vidusskolu saistīts arī ar to, ka pēc pērn veiktajiem grozījumiem Ministru kabineta noteikumos par valsts budžeta mērķdotācijām pedagogu darba samaksai Saldus novada pašvaldībai piešķirtais mērķdotācijas finansējums, lai

nodrošinātu izglītības procesu Saldus Vakara vidusskolā, ir nepietiekams, skaidroja Levica.

No nākamā mācību gada vispārējās vidējās izglītības tālmācības programmu piedāvās Saldus vidusskola, veicot attiecīgus grozījumus skolas nolikumā.

Jau ziņots, ka, domājot par skolu tīkla sakārtošanu, pašvaldības pieņēmušas lēmumus par 59 izglītības iestāžu reorganizāciju vai likvidāciju, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) apkopotā informācija par saskaņotajiem pašvaldību lēmumiem dibināt, reorganizēt vai likvidēt izglītības iestādes 2018.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)