Banner 980x90

Policija lūdz sākt kriminālvajāšanu pret diviem jauniešiem par laupīšanu Saldū

Ventspils, 7.febr., LETA. Saldus policijas iecirknis pabeidzis izmeklēšanu kriminālprocesā par divu vīriešu aplaupīšanu, kas notikusi pērn 2.oktobrī Saldū, un nodevis to tālāk prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pret diviem 1998.gadā dzimušiem jauniešiem, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka abi jaunieši Saldū, Striķu ielā, pielietojot fizisku spēku, aplaupījuši kādu vīrieti, atņemot viņam mobilo telefonu un naudas maku. Turpat netālu ticis aplaupīts vēl viens vīrietis, kuram atņemts mobilais telefons.

Par notikušo tika ierosināts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Izmeklēšanas laikā pierādīta aizturēto jauniešu saistība arī ar otru laupīšanas gadījumu - otru savu vienaudzi viņi aplaupījuši, ievilinot viņu mājas pagalmā. Abi cietušie bijuši alkohola reibumā, ko jaunieši arī izmantojuši, lai veiktu laupīšanu.

Viens no aizturētajiem jauniešiem jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā. Abiem jauniešiem ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)