Banner 980x90

"Pampāļi" būvēs jaunu fermu; investīcijas 2,3 miljoni eiro

Saldus24.lv
Saldus24.lv

Lauksaimniecības produktu ražotāja SIA "Pampāļi" gatavojas būvēt jaunu fermu 500 slaucamām govīm, būvniecībā un teritorijas labiekārtošanā ieguldot 2,3 miljonus eiro, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Plānots, ka Pampāļu novada "Auniņos" tiks būvēts slaucamo govju komplekss 500 vietām ar apbūves laukumu 5602 kvadrātmetru platībā, kā arī divas lagūnas kūtsmēslu savākšanai, katra ar 10 000 tonnu ietilpību, paredzēta arī teritorijas labiekārtošana, elektroapgādes, ūdensapgādes un kanalizācijas iekšējo un ārējo tīklu izbūve.

Kompleksu būvēs Saldus uzņēmums SIA RRP, būvdarbu izpilde sadalīta divās kārtās, savukārt darbus plānots pabeigt līdz 2017.gada decembra nogalei.

Projekts tiek īstenots ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma "Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās" līdzfinansējumu.

Kā ziņots, "Pampāļi" ir viens no lielākajiem lauksaimniecības uzņēmumiem Latvijā un apstrādā 4000 hektāru zemes. Uzņēmums koncentrējas uz ziemas rapša, kā arī citu graudaugu un piena ražošanu, savukārt palīgnozare ir biogāzes ražošana elektrībai un siltumam. Uzņēmuma fermās ir 650 govis, savukārt jaunā projekta realizācija nodrošinās ganāmpulka palielināšanu līdz 1200 slaucamām govīm, samazinot ražošanas pašizmaksu.

Pērn uzņēmuma apgrozījums bija 5,36 miljoni eiro salīdzinājumā ar 5,48 miljoniem iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma peļņa samazinājusies par 10% - no 1,62 miljoniem eiro 2013.gadā līdz 1,45 miljoniem pērn.

"Pampāļi" pieder aptuveni 150 kapitāla daļu turētājiem, bet lielākais īpašnieks ar 62,09% kapitāldaļu ir Jānis Vaļko.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)