Banner 980x90

"Vienotības" Saldus nodaļas biedrs: Aizgājušie biedri bija neaktīvi

Saldus24.lv
Saldus24.lv

Lielākā daļa no tiem partijas "Vienotība" Saldus novada nodaļas biedriem, kuri paziņojuši par izstāšanos no partijas, bijuši neaktīvi un pēdējā laikā nav maksājuši arī biedra naudu, aģentūrai LETA norādīja "Vienotību" pārstāvošais Saldus novada domes deputāts Dzintars Rupeiks.

Pēc Rupeika teiktā, vairāki nodaļas biedri ir atsaukuši savu iesniegumu par izstāšanos no partijas, bet no pārējiem, kuri tomēr nolēmuši aiziet no partijas, tikai piecus varot uzskatīt par līdz šim aktīviem partijas biedriem, tostarp divus iesniegumu par izstāšanos no partijas parakstījušos Saldus novada domes deputātus - Māri Zustu un Intu Vanagu. Saldus novada domē līdz šim bija četri "Vienotības" pārstāvji - bez Zusta un Vanagas domē darbojas arī domes priekšsēdētājas vietnieks Didzis Konuševskis un Rupeiks. Kā apstiprināja Rupeiks, viņš un Konuševskis arī turpmāk domē pārstāvēs "Vienotību". Rupeiks arī uzsvēra, ka "Vienotības" Saldus nodaļas, kurā ir vairāk nekā 50 biedru, pastāvēšana nekādā gadījumā neesot apdraudēta.

"Visa pamatā ir Zusta konflikts ar ["Vienotības" Saldus nodaļas vadītāju] Konuševski. Abi ļoti vēlējās būt līderi," savu redzējumu un notiekošo skaidroja Rupeiks.

Tas, vai deputāti Zusts un Vanaga pēc aiziešanas no "Vienotības" Saldus novada domē strādās koalīcijā vai opozīcijā, pašlaik neesot zināms. Saldus novada domes priekšsēdētāja Indra Rassa (LRA) informēja, ka saruna par šiem jautājumiem ar abiem deputātiem vēl neesot bijusi. To aģentūrai LETA apstiprināja arī Zusts: "Saruna vēl nav bijusi, es vēl neesmu par šiem jautājumiem domājis." Viņš Saldus novada domē turpmāk darbosies kā neatkarīgais deputāts. Ar deputāti Vanagu aģentūrai LETA šodien neizdevās sazināties.

Kā ziņots, viens no "Vienotības" Saldus nodaļas biedriem Māris Zusts aģentūru LETA iepriekš informēja, ka no partijas nolēmuši izstāties 18 Saldus nodaļas biedri. Iesniegumā partijas valdei viņi norāda, ka šādu lēmumu pieņēmuši, paužot savu neapmierinātību par Saldus nodaļas vadītāja, Saldus novada domes priekšsēdētājas vietnieka Didža Konuševska darbībām un nespējot pieņemt partijā notiekošo.

Komentējot informāciju par 18 Saldus nodaļas biedru izstāšanos no partijas, "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars teica, ka no Saldus nodaļas pārstāvjiem saņemts kopīgs iesniegums par izstāšanos no partijas, bet tagad septiņi no cilvēkiem, kas bija to parakstījuši, informējuši partiju, ka tas neatbilstot patiesībai. Kampars norādīja, ka šajā nodaļā ir izveidojies personiskais konflikts starp vairākiem nodaļas pārstāvjiem, kam partija mēģinājusi rast risinājumu.

Viens no iesniegumu par izstāšanos parakstījušajiem "Vienotības" Saldus nodaļas biedriem Māris Zusts, komentējot šo situāciju, norādīja, ka iesniegumu bija parakstījuši 18 cilvēki un tas ticis iesniegts partijas valdei. To, vai un kāpēc kādi no šiem nodaļas biedriem pēc tam pārdomājuši un atsaukuši savu izstāšanos, viņš nevarot komentēt. Vaicāts, vai nodaļas biedri pirms iesnieguma parakstīšanas nav tikuši kādā veidā maldināti, Zusts norādīja: "Kā viņi var tikt maldināti, ja iesniegumā viss ir skaidri uzrakstīts?" Ar pretenzijām saistībā ar publiski izskanējušo informāciju par nodaļas biedru izstāšanos neviens pie Zusta neesot vērsies.

Zusts norādīja, ka viņu neapmierināja iekšējā situācija nodaļā, taču sīkāk nekomentēja izskanējušo informāciju par personisko konfliktu starp Saldus nodaļas biedriem, norādot, ka nevēlas "publisku veļas mazgāšanu". "Lēmums par izstāšanos nav spontāns," viņš piebilda.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)