Banner 980x90

Šadurskis: Pamatā aiziešanai no Saldus nodaļas ir sens un personīgs konflikts

Saldus24.lv
Saldus24.lv

Pamatā biedru aiziešanai no "Vienotības" Saldus nodaļas ir sens un personīgs konflikts starp diviem cilvēkiem, telefonintervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Šadurskis.

"Viens no viņiem, nezinu kādu mērķu vadīts, savācis vienkopus ļoti neaktīvus partijas biedrus un tādad uzrakstījuši vienu politisku dokumentu, ka viņi izstājas. Tā ir mazliet negodprātīga viena mūsu kolēģu rīcība, kurš, cik man zināms, ir nolēmis pievienoties citam politiskam spēkam," teica Šadurskis.

Savukārt partijas valdes loceklis Arvils Ašeradens intervijā Latvijas Radio norādīja, ka no Saldus nodaļas ir izstājušies 11 biedri, jo septiņi ir atsaukuši savu iesniegumu. Šo situāciju viņš vērtē ļoti mierīgi, skaidrojot, ka politiskajā organizācijā ir 2400 biedru un katru nedēļu kāds tiek apstiprināts un kāds izslēgts. "Neko traģisku mēs tur neredzam," noteica Ašeradens.

Kā ziņots, viens no "Vienotības" Saldus nodaļas biedriem Māris Zusts aģentūru LETA iepriekš informēja, ka no partijas nolēmuši izstāties 18 Saldus nodaļas biedri. Iesniegumā partijas valdei viņi norāda, ka šādu lēmumu pieņēmuši, paužot savu neapmierinātību par Saldus nodaļas vadītāja, Saldus novada domes priekšsēdētājas vietnieka Didža Konuševska darbībām un nespējot pieņemt partijā notiekošo.

Komentējot informāciju, "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars teica, ka no Saldus nodaļas pārstāvjiem saņemts kopīgs iesniegums par izstāšanos no partijas, bet tagad septiņi no cilvēkiem, kas bija to parakstījuši, informējuši partiju, ka tas neatbilstot patiesībai. Arī Kampars norādīja, ka šajā nodaļā ir izveidojies personiskais konflikts starp vairākiem nodaļas pārstāvjiem, kam partija mēģinājusi rast risinājumu.

Viens no iesniegumu par izstāšanos parakstījušajiem "Vienotības" Saldus nodaļas biedriem Zusts, komentējot šo situāciju, norādīja, ka iesniegumu bija parakstījuši 18 cilvēki un tas ticis iesniegts partijas valdei. To, vai un kāpēc kādi no šiem nodaļas biedriem pēc tam pārdomājuši un atsaukuši savu izstāšanos, viņš nevarot komentēt. Vaicāts, vai nodaļas biedri pirms iesnieguma parakstīšanas nav tikuši kādā veidā maldināti, Zusts norādīja: "Kā viņi var tikt maldināti, ja iesniegumā viss ir skaidri uzrakstīts?" Ar pretenzijām saistībā ar publiski izskanējušo informāciju par nodaļas biedru izstāšanos neviens pie Zusta neesot vērsies.

Zusts norādīja, ka viņu neapmierināja iekšējā situācija nodaļā, taču sīkāk nekomentēja izskanējušo informāciju par personisko konfliktu starp Saldus nodaļas biedriem, norādot, ka nevēlas "publisku veļas mazgāšanu". "Lēmums par izstāšanos nav spontāns," viņš piebilda.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)