Banner 980x90

Saldū norisināsies gaisa balonu festivāls "Saldum - 160"

Saldus24.lv
Saldus24.lv
Piektdien, 22.jūlijā Saldū sāksies gaisa balonu festivāls "Saldum - 160", kas turpinās cilvēkus priecēt arī rīt, aģentūru LETA informēja projekta sabiedrisko attiecību vadītāja Una Griškeviča.

Festivāla laikā plānoti trīs gaisa balonu lidojumi virs Saldus - šovakar, kā arī 23.jūlijā no rīta un vakarā. Par vietām, no kurām gaisa baloni pacelsies lidojumam, tiks ziņots pasākuma norises dienās, jo gaisa balonu pacelšanās atkarīga no laika apstākļiem, vēja stipruma un virziena. Taču, lai interesentiem būtu iespējams balonu pacelšanos vērot tuvumā, tiek plānots, ka viena no pacelšanās vietām būs pilsētas teritorijā - Cieceres internātpamatskolas sporta laukumā.

Plānots, ka pasākumā piedalīsies ekipāžas ne vien no Latvijas, bet arī no Lietuvas, tādējādi pasākuma apmeklētājiem būs iespēja priecāties par vēl neredzētiem un īpaši skaistiem baloniem.

"Tā kā festivālā šogad piedalās 20 gaisa balonu ekipāžas, centīsimies, lai balonu pacelšanos redzētu pēc iespējas vairāk cilvēku. Tādēļ plānojam, ka daļa balonu vakara lidojumam pacelsies no pilsētas stadiona, bet daļa - pie pilsētas robežas. Protams, tas ir eksperiments, taču darīsim visu, lai gaisa baloni pilsētniekiem būtu labi redzami un lai tie lidotu tieši pāri pilsētai," klāstīja festivāla tehniskais direktors un gaisa balona pilots Kristaps Frickauss.

Pēc pirmā lidojuma šovakar vakarā plkst.22 Saldus pilsētā norisināsies degļu parāde, kuras sākums plānots pie Saldus sporta kompleksa. Pēc otrās dienas lidojumiem 23.jūlijā plkst.22 notiks balonu spīdēšana, kuras laikā saldenieki un pilsētas viesi par spīdošajiem baloniem varēs priecēt acis gan Saldus tirgus laukumā, gan O.Kalpaka laukumā, auto stāvlaukumā pie pilsētas robežas un Cieceres internātpamatskolas stadionā.

Festivāla organizatori uzsver, ka gaisa balonu festivāla pasākumi norisināsies tikai labvēlīgos laika apstākļos un pasākumu norises laiki var mainīties atkarībā no laika apstākļiem.

Saistībā ar pasākuma norisi Saldus pilsētas teritorijā plānoti satiksmes ierobežojumi. Tāpat iedzīvotāji tiek lūgti būt saprotošiem attiecībā uz paaugstinātu trokšņa līmeni rīta un vakara stundās, baloniem paceļoties, kā arī tiek aicināti atbalstīt gaisa balonu nosēšanos, vajadzības gadījumā neliedzot to veikt arī privātīpašumu teritorijās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)