Banner 980x90

Saldū norisināsies Kurzemes mākslas dienas

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Šo sestdien, 7.maijā, Saldū norisināsies Kurzemes mākslas dienas. Tās kādā no Kurzemes novadiem notiek katru otro gadu. 

Kā pilsētas informācijas portālu Saldus24.lv informēja pašvaldības aģentūras "Saldus Tūrisma informācijas, kultūras un sporta centrs" pārstāve Maija Rjabova, šogad pasākumu rīko Saldus novada p/a "Saldus TIKS centrs".

Pasākuma apmeklētājus priecēs izstādes "Saldus TIKS centrā", Saldus Mūzikas un Mākslas skolu ēkā, J.Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzejā, Kapelleru namā, Saldus Sv. Pētera un Pāvila Romas katoļu baznīcā un Saldus pilsētas bibliotēkā. Uz aicinājumu izstādēm pieteikt savus darbus atsaukušies 43 mākslinieki no Ventspils novada, Kuldīgas, Talsiem, Tukuma un Liepājas.

Pasākuma atklāšana notiks Jaņa Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzeja pagalmā, kur pēc svinīgajām uzrunām atbraukušie Kurzemes mākslinieki radīs kopīgu mākslas darbu.

Vēlāk saldenieki un viesi varēs aplūkot darbu izstādes, kā arī klausīties muzeja vecākās speciālistes mākslas jautājumos Elitas Sproģes stāstījumā par šī gada jubilāra Jaņa Rozentāla ieguldījumu un nozīmi mākslas vēsturē.

Kurzemes Mākslas dienu ietvaros tiks prezentēts arī Saldus un Brocēnu novada radošo personību – mākslinieku un dzejnieku – atklātņu komplekts "Kādā krāsā ir Saldus", kura izdošanu finansiāli atbalstīja Saldus novada dome.

Dienas noslēgumā Saldus Mūzikas un Mākslas skolu ēkā visi interesenti mīļi gaidīti uz Kārļa Kazāka un Anetes Kozlovskas koncertu. Ieeja pasākumā bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)