Banner 980x90

Saldū notiks Lauku eksporta kluba tikšanās

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Lai iedrošinātu esošos un topošos reģionu uzņēmējus pievērsties savas produkcijas eksportam, SIA "Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs" (LLKC) un biedrības "Latvijas Lauku forums" (LLF) otrdien, 17.maijā, Saldū rīko Lauku eksporta kluba tikšanos.

Pasākums notiks Saldū, Striķu ielā 2, sākums plkst.16.00.

Plānots, ka pasākumā tā dalībnieki tiks iepazīstināti ar Lauku eksporta klubu ideju un īstenošanas komandu.

Idejas autors, uzņēmējs un SIA "ITSM Delivery" pasniedzējs Devids Berijs stāstīs par eksporta klubu ieceri, Latvijas Nacionālās projektu vadīšanas asociācijas valdes loceklis Vladimirs Ivanovs referēs par uzņēmuma kapacitātes analīzi, bet SIA "Orkla Confectionery&Snacks Latvija" eksporta direktore Ieva Jonsone stāstīs par uzņēmuma pieredzi eksporta tirgu apgūšanā.

Eksporta klubu programma izstrādāta desmit mēnešiem, katrā izpētot konkrētu tēmu - kapacitātes analīze, tirgus un produkta izpēte, ceļš līdz tirgum, iespēju radīšana, pārdošanas noteikumi, likumdošana, dokumentācijas sagatavošana, finanses un apdrošināšana, darbības nodrošināšana un attīstība.

Katrā tikšanās reizē līdztekus ziņojumiem minētajās tēmās, praktiskajā eksporta un uzņēmējdarbības pieredzē dalīsies arī uzņēmēji. Gada beigās reģionālie koordinatori izvirzīs kandidātu nominācijai "Gada eksportētājs", pretendentus izvērtēs žūrija, nosakot šī titula saņēmēju.

Eksporta klubos bez dalības maksas var piedalīties ikviens - mākslinieki, mājražotāji, amatnieki, lauksaimnieki, uzņēmēji un citi interesenti. Tikšanās katrā no norises vietām paredzēta vienu reizi mēnesī - otrdienās.

Iepriekš līdzīgi pasākumi notika Ozolniekos un Valmierā, savukārt nākamais plānots 24.maijā Rēzeknē.

Lauku eksporta klubus atbalsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Lauku atbalsta dienests, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Pārtikas un veterinārais dienests.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)