Banner 980x90

Saldus novadā atjaunota ebreju kapsēta

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Saldus novada Zirņu pagastā pabeigti ebreju kapsētas sakopšanas un atjaunošanas darbi, aģentūru LETA informēja Zirņu pagasta pārvaldes pārstāvis Edijs Mačukāns.

Kapu teritorija, kas bija pārvērtusies par mežu, attīrīta no krūmiem un kritušajiem kokiem. Veikta pieminekļu tīrīšana, kā arī izrakti apkritušie pieminekļi, kas iebetonēti atpakaļ uz pamatiem. Katrs piemineklis ir nofotografēts, un tam piešķirts numurs, lai varētu iztulkot uz pieminekļiem rakstīto tekstu un izveidot kapsētas karti. Kapsētā izveidoti celiņi ar smalcinātu zaru segumu, kā arī veikti kapsētas ierobežošanas darbi un izveidota pagaidu ieeja.

Šos darbus paveikuši brīvprātīgie jaunieši. Kā skaidroja Mačukāns, ar vācu brīvprātīgo jauniešu palīdzību un sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām ik gadu Latvijā tiek atjaunotas ebreju kapsētas. Šogad tika izvēlēta kapsēta Saldus novada Zirņu pagastā - vietā, kur Liepājas šosejai piekļaujas ceļš no Saldus. Šo kapsētu kā vienu no svarīgākajiem atjaunojamajiem objektiem ieteikusi Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padome.

Darbs pie kapsētas atjaunošanas projekta plānošanas sākts jau 2015.gada septembrī, kad Latvijā ieradās projekta organizators Klauss Peters Rekss.

Galvenie projekta īstenotāji bija 14 jaunieši - 13 brīvprātīgie no Vācijas un viena meitene no Latvijas, kura regulāri piedalās kapsētu sakopšanas darbos. Kapsētas sakopšanu jaunieši sāka 3.augustā, bet 11.augustā darbi kapsētā tika pabeigti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)