Banner 980x90

Saldus novada domes opozīcija ar bijušo priekšsēdētāju pievienojas "Latvijas attīstībai"

Rīga, 14.marts, LETA. Saldus novada domes opozīcijas deputāti, kas pēdējās pašvaldību vēlēšanās ievēlēti no Latvijas Reģionu apvienības (LRA), pievienojušies partijai "Latvijas attīstībai" (LA), aģentūrai LETA apliecināja bijusī domes priekšsēdētāja Indra Ūdra, kura ievēlēta partijas Saldus nodaļas valdē.

Trešdien Saldū dibināta LA Saldus novada reģionālā nodaļa. Par tās biedriem kļuvuši arī četri Saldus novada pašvaldības deputāti - Ūdra, Juris Levics, Sergejs Beļkevičs un Elmārs Kalniņš. Viņi domē ievēlēti no LRA, nokļūstot opozīcijā.

Dibināšanas pasākumā jaundibinātās nodaļas valdes priekšsēdētājs, SIA "Brocēnu siltums" valdes priekšsēdētājs Kārlis Barančans iepazīstinājis ar aktuālo situāciju Saldus novadā un nodaļas mērķiem.

"Saldus novadam ir liels potenciāls, kas ir jāizmanto. Liela uzmanība jāpievērš gan uzņēmējdarbības vides attīstībai, gan sociālajiem jautājumiem. Nodaļas dibināšana ir nozīmīgs atskaites punkts mūsu tālākai darbībai. Mūsu komandā ir apvienotas zināšanas, pieredze un enerģija, kas palīdzes realizēt daudz nozīmīgas idejas turpmākai novada attīstībai," paudis nodaļas vadītājs.

Savukārt partijas vadītājs Juris Pūce apgalvojis, ka "Saldus nodaļas biedri ar savām zināšanām un pieredzi ir gatavi piedāvāt jaunu redzējumu novada attīstībai".

Nodaļas valdē līdz ar Barančanu un Ūdru ievēlēts arī Levics, un mūziķis un pedagogs Mārtiņš Bergmanis.

Ūdra aģentūrai LETA pauda, ka LA deputāti turpinās darboties domes opozīcijā, un pārmaiņas domes darbā nav gaidāmas. Marta domes sēdē deputāti gatavojas paziņot par frakcijas nosaukuma maiņu.

Jau ziņots, ka 2017.gadā notikušajās vēlēšanās Saldus novadā LRA ieguvusi četras deputātu vietas, un tikpat deputātu mandātus saņēmusi arī Latvijas Zemnieku savienība. Trīs deputāta mandātus saņēmusi Latvijas Zaļā partija, bet divus - Jaunā Konservatīvā partija. Pa vienai deputātu vietai ieguva partija "Vienotība", Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un "KPV.LV".

Par domes priekšsēdētaju ievēlot Reini Doniņu (LZS), LRA kopā ar bijušo domes priekšsēdētāju Ūdru (toreiz Rassu) palika opozīcijā.

Apmēram pēc gada, Doniņam atkāpjoties no amata, par Saldus novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Latvijas Zaļās partijas pārstāvis Māris Zusts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)