Banner 980x90

Saldus novadā sabiedriskās kārtības uzturēšanai uzstādīs 12 jaunas stacionārās videokameras

Rīga, 4.marts, LETA. Turpinot videonovērošanas sistēmas pilnveidi, Saldus novadā tiek uzstādītas 12 jaunas stacionārās videokameras, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Videokameru uzstādīšanas mērķis ir sabiedriskās kārtības uzturēšana un preventīvi pasākumi noziedzības mazināšanai, īpašu uzsvaru liekot uz transportlīdzekļu zādzību skaita samazināšanu.

Astoņas videokameras ar transportlīdzekļu numuru zīmju reģistrēšanas iekārtu tiks uzstādītas uz visiem galvenajiem ceļiem, pa kuriem var izbraukt un iebraukt Saldus pilsētā - Brīvības un Dzirnavu ielas krustojumā, Striķu un Līkās ielas krustojumā, Brīvības un Krasta ielas krustojumā, Kuldīgas ielā pie A9 autoceļa, Jelgavas ielā pie pilsētas robežas, Dzirnavu ielas satiksmes mezglā un Robežu ielā 30. Viena šāda kamera tiks uzstādīta arī Ezeres pagastā netālu no valstu robežas.

Trīs jaunas stacionārās videokameras tiks uzstādītas pilsētas centrā sabiedriskās kārtības uzturēšanai - Jelgavas un Tūristu ielas krustojumā, Striķu ielā 2 un Rīgas ielā 5A.

Vienlaikus tiks papildināts arī nepieciešamais aprīkojums videonovērošanas centrā Saldus novada pašvaldības policijā - iegādāts rakstītājs un divi TV monitori.

Pašvaldības policija būs jauno kameru turētājs un videonovērošanas sistēmas tiešais lietotājs. Plānota arī sadarbība ar Valsts policiju un citām kārtības uzturēšanas iestādēm.

Videonovērošanas sistēmas uzstādīšanu plānots pabeigt līdz marta vidum.

Saldus novada pašvaldība ir viens no 18 projekta partneriem "Interreg V-A" Latvija - Lietuva programmas 2014.-2020 līdzfinansētā projektā "Videonovērošanas kameru uzstādīšana, veicinot drošības pasākumus Latvijā un Lietuvā" (VideoGuard).

Projekta kopējais budžets ir 588 760 eiro, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums 500 446 eiro, Nacionālais publiskais līdzfinansējums - 88 314 eiro.

Saldus novada pašvaldības budžets ir 27 000 eiro, tajā skaitā ERAF līdzfinansējums 22 950 eiro, pašvaldības līdzfiansējums - 2700 eiro, valsts budžeta dotācija - 1350 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)