Banner 980x90

Saldus novads šogad izstādē "Balttour 2016" daudzinās svētku gadu

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Saldus novadā 2016.gads, par godu ievērojamā gleznotāja Jaņa Rozentāla 150.jubilejai un Saldus pilsētas  160.gadadienai, ir pasludināts par svētku gadu.

Kā pilsētas informācijas portālu Saldus24.lv informēja p/a "Saldus TIKS centrs" tūrisma speciāliste Sintija Pileniece, tādēļ šogad Saldus novada tūrisma un kultūras piedāvājums izstādē tiks prezentēts plašāk nekā līdz šim.

Kā jau ierasts, Saldus TIKS centrs tiks pārstāvēts Kurzemes Tūrisma asociācijas organizētajā kopīgajā Kurzemes stendā, kur apmeklētāji tiks iepazīstināti ar tikko atjaunotajiem Saldus un apkārtnes materiāliem – tūrisma ceļvedi un tūrisma karti latviešu valodā, svētku gada lielāko pasākumu plānu un citiem jaunumiem. Ikvienam būs iespēja piedalīties arī loterijā, izvelkot lozi no īsta Saldus bišu stropa, kurā pavasarī atkal mājos "Ēberliņu dravas" čaklās bites Nīgrandes pusē. Laimīgajiem tiks balvas no Saldus novada saldumu ražotājiem, ielūgumi uz zināmu latviešu mākslinieku koncertiem, piemēram, Marija Naumovas, Vestarda Šimkus un Melo-M, Liepājas teātra izrādi "Pūt vējiņi" Saldū, dāvaniņas no Saldus TIKS centra un J.Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzeja, kā arī iespēja piedalīties lielajos "Rozentāla skriešanas svētkos", kas martā notiks Saldū.

Turpat iepretim Kurzemes stendam atradīsies īpašs, J.Rozentālam veltīts foto stends, kura pamatā būs lielizmēra mākslinieka zināmās gleznas "Pēc dievkalpojuma" ("No baznīcas") reprodukcija. Katru izstādes dienu no plkst.12.00 līdz plkst.14.00 visiem būs iespēja stendā bez maksas nofotografēties pie profesionāla fotogrāfa un pēc tam saņemt fotogrāfijas digitālā formātā savā e-pastā.

Sestdien blakus foto stendam darbosies arī J.Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzeja pārstāvji, kas prezentēs muzeja aktuālo piedāvājumu un aicinās piedalīties radošā aktivitātē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)