Banner 980x90

Saldus pašvaldība aizņemsies līdz 1,35 miljoniem eiro ceļa pārbūvei un skolu remontiem

Ventspils, 24.nov., LETA. Saldus novada dome šodien nolēma aizņemties līdz 1,35 miljoniem eiro pašvaldības autoceļa pārbūvei, Ezeres vidusskolas remontam un Lutriņu pamatskolas sporta angāra pārbūvei, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Pašvaldība plāno pārbūvēt autoceļu "Gaļas kombināts-Straumēni", kas atrodas Saldus nomalē un nodrošina piekļūšanu ražošanas teritorijai piecu hektāru platībā un kur darbojas industriālais parks un vairāki uzņēmumi.

Pašlaik ceļa asfaltbetona segums ir kritiskā stāvoklī, apgrūtinot piekļuvi uzņēmumiem, norāda pašvaldībā. Plānots gan sakārtot ceļa brauktuvi, gan izbūvēt nepieciešamās komunikācijas.

Lai īstenotu šo ieceri, plānots piesaistīt Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu. Saldus novada dome šodien atbalstīja projekta pieteikuma iesniegšanu. Projekta kopējās izmaksas ir 622 437 eiro, tostarp 453 826 eiro plānots piesaistīts no ERAF. Ilgtermiņa kredītu līdz 623 000 eiro apmērā plānots ņemt, lai nodrošinātu finanšu plūsmu. Aizņēmumu plānots ņemt uz termiņu līdz 15 gadiem, pamatsummas atmaksu sākot ar 2018.gada martu.

Pašvaldība šodien nolēma arī ņemt ilgtermiņa kredītu līdz 665 000 eiro apmērā uz termiņu līdz 25 gadiem Lutriņu pamatskolas sporta angāra pārbūvei un ūdensapgādes tīkla pievada un ugunsdzēsības aku izbūvei.

Tāpat pašvaldība nolēma aizņemties līdz 65 000 eiro uz termiņu līdz 15 gadiem bēniņu pārseguma siltināšanai un griestu daļējai nomaiņai Ezeres vidusskolā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)