Banner 980x90

Saldus pašvaldība nolēmusi atgriezties pie vairākus gadus slēgtā kultūras centra rekonstrukcijas projekta

Ventspils, 30.janv., LETA. Saldus novada pašvaldība nolēmusi atgriezties pie vairākus gadus slēgtā Saldus kultūras centra rekonstrukcijas projekta un izstrādāt jaunu ēkas pārbūves projektu mazākā apjomā, nekā bija plānots iepriekš, aģentūru LETA informēja Saldus novada domes priekšsēdētāja Indra Rassa (LRA).

Kultūras centra ēka, kas atrodas Saldū, Brīvības ielā 16, kritiskā tehniskā stāvokļa dēļ ir slēgta kopš 2014.gada rudens. Ēkas pagrabā krājās ūdens, bet novecojusī elektroinstalācija bija kritiskā stāvoklī, līdz ar to ēkas tālākā ekspluatācija bija kļuvusi bīstama. Pirms vairākiem gadiem jau tika izstrādāts kultūras centra ēkas rekonstrukcijas tehniskais projekts, ko bija iecerēts īstenot ar klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējumu, tomēr darbs pie projekta sagatavošanas tika pārtraukts, jo pašvaldība no Valsts kases nevarēja saņemt kredītu projekta izmaksu segšanai pilnā apjomā.

Pašlaik pašvaldībām ir atļauts aizņemties līdzekļus tehnisko projektu izstrādei, kā arī kultūras objektiem, ja pašvaldība piedalās ar savu finansējumu 40% apmērā. Tādējādi Saldus novada pašvaldībai ir pavērusies iespēja atgriezties pie šī projekta, tikai tas tiks īstenots mazākā apjomā, un ir nepieciešams izstrādāt jaunu tehnisko projektu, skaidroja Rassa. Jaunajā projektā paredzēts atteikties no ieceres pārbūvēt kādreizējo kinozāli par skatītāju zāli. Šo sliktā stāvoklī esošo ēkas daļu plānots pilnībā nojaukt. "Esam izvērtējuši, kas mums tiešām ir nepieciešams, un projekta apjoms tiks samazināts," skaidroja pašvaldības vadītāja.

Lai rekonstruētu kultūras centra ēku, tostarp arī lielo un mazo zāli, nepieciešams izstrādāt jaunu būvniecības tehnisko projektu. Iepriekš par aptuveni 34 500 eiro izstrādātais tehniskais projekts bez aktualizācijas saskaņā ar valstī pastāvošo likumdošanu bijis derīgs tikai divus gadus. Daļu no iepriekš izstrādātā projekta gan varēšot izmantot jaunajā projektā, bet daļa norakstāma zaudējumos, atzina domes priekšsēdētāja. Konkursā pretendējot uz līdzfinansējumu, gatavs tehniskais projekts ir uzskatāms par bonusu, taču tas ir arī risks, jo projektu var neatbalstīt vai arī to var nerealizēt citu iemeslu dēļ, skaidroja Rassa.

Drīzumā plānots izsludināt iepirkumu par kultūras centra ēkas pārbūves tehniskā projekta izstrādi, kas tiks veikta šogad un nākamgad. Ja nebūs nekādu aizķeršanos, būvdarbus, iespējams, varētu sākt 2018.gadā. Šo gadu laikā gan ievērojami ir pieaugušas projektēšanas izmaksas, skaidroja pašvaldībā. Saldus novada dome ir nolēmusi ņemt ilgtermiņa kredītu līdz 100 000 eiro Saldus kultūras centra ēkas pārbūves projekta izstrādei.

Būvprojekta izstrādei šogad plānots aizņemties 70 000 eiro, bet 2018.gadā - vēl 30 000 eiro. Ilgtermiņa kredītu uz 20 gadiem pašvaldība ņems Valsts kasē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)