Banner 980x90

Saldus pašvaldība šogad ieguldījusi vairāk nekā 10 miljonus eiro novada infrastruktūras uzlabošanā

Rīga, 18.dec., LETA. Saldus novada pašvaldība šajā gadā ieguldīja vairāk nekā desmit miljonus eiro infrastruktūras uzlabošanā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Lai veicinātu uzņēmējdarbību Saldus pilsētā, realizēti divi un sākts viens liels ielu pārbūves projekts - pārbūvēts Tirgotāju un Peldu ielu brauktuves un ietvju segums, bet pašvaldības autoceļa Gaļas kombināts-Straumēni teritorijā izbūvēti 475 metri autoceļa, apvienotais gājēju-veloceliņš, ceļa apgaismojums un apakšzemes komunikācijas, kas ietver ūdensvadus un saimniecisko kanalizāciju, kā arī lietus ūdens atvades sistēmu.

Šogad sākta un nākamgad tiks pabeigta Lielās ielas pārbūve.

Paralēli lielajiem būvniecības projektiem īstenoti arī vairāki mazāka apjoma, taču, pēc pašvaldības paustā, ne mazāk nozīmīgi projekti, piemēram, veikts pētījums, lai apzinātu strauta foreļu/taimiņu izplatību, to populācijas struktūru, stāvokli un nozīmīgākos eksistences ietekmējošos faktorus Cieceres upē.

Sadarbībā ar biedrību "Saldus makšķernieku klubs" un Saldus novada pašvaldības policiju, īstenojot projektu "Zivju resursu aizsardzības pasākumi Saldus novadā", iegādāta laiva, laivas dzinējs, laivas papildaprīkojums un transportēšanas piekabe, kas uzlabos kontroli un samazinās maluzvejniecību Saldus novadā esošajās ūdenstilpēs.

Tāpat iesākti vērienīgi būvdarbi, kuru rezultātā Saldus sporta skolas vecā sporta nama ēka tiks pārbūvēta par modernu sporta halli, kā arī sākti Nākotnes dīķa tīrīšanas darbi.

Savukārt pašā sākumposmā ir projekta "Saldus novada pašvaldības vispārējo izglītības iestāžu mācību vides modernizēšana" vērienīgie darbi. Būvdarbi iesākti ar Striķu sākumskolas pārbūvi, kuras jaunajā korpusā plānots izveidot ergonomisku mācību vidi un ieviest modernus informāciju tehnoloģiju risinājumus. Savu kārtu vēl gaida Saldus pamatskola, kur plānota jauna skolas korpusa būvniecība, esošās demontētās ēkas vietā, izveidojot telpu bloku ar dabas zinību, moderno tehnoloģiju/valodu kabinetiem, praktisko darbu laboratorijām, mājturības telpām. Savukārt Saldus vidusskolā plānots modernizēt mācību kabinetus, pārbūvēt un aprīkot sporta laukumu, bet Cieceres internātpamatskolā iecerēta esošās sporta zāles pārbūve par multifunkcionālu telpu.

Arī Saldus novada pagastos šajā gadā veikti dažādi uzlabojumi. Restaurācijas un remontdarbus piedzīvo Jaunauces muižas pils ēka, pārbūvēts Jaunauces pagasta autoceļš Zvejnieki-P96 un Rubas pagasta autoceļš Kalnāji-Friķi, Jaunlutriņu un Šķēdes pagastu pārvalde parūpējusies par divu granulu apkures katlu uzstādīšanu, bet Ezeres pagastā veikti grants ceļa seguma remontdarbi posmā Ezere-Grieze 3,3 kilometru garumā un labiekārtota Ezeres pirmsskolas teritorija, izremontējot arī bērnu grupiņu telpas.

Šogad atklāta Lutriņu pamatskolas sporta halle, Nīgrandes pagastā veikti uzlabojumi Kalnu vidusskolā, bet Novadnieku pagastā rekonstruēti ceļi, savukārt Pampāļu centra katlumājā nomainīts viens apkures katls un veikts katlu mājas dūmvada remonts.

Daudzi darbi šogad veikti, piesaistot ārējos finanšu līdzekļus, kā arī īstenoti projekti, izmantojot tikai pašvaldības budžeta līdzekļus, informēja pašvaldībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)