Banner 980x90

Saldus pašvaldībai nodod biedrībai bijušās Rubas internātskolas telpas sociālās aprūpes centra izveidei

Ventspils, 26.febr., LETA. Saldus novada dome lēmusi biedrībai "Latvijas Sarkanais Krusts" nodot bezatlīdzības lietošanā daļu no bijušās Rubas speciālās internātpamatskolas telpām, lai tajās izveidotu sociālās aprūpes centru, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Bijušās skolas telpas biedrība plāno izveidot pansionātu ar ilgstošas sociālās aprūpes gultām, krīzes istabas krīzes situācijās nonākušu ģimeņu un vientuļu cilvēku īslaicīgai izvietošanai, īslaicīgas uzturēšanās istabas un sociālos dzīvokļus. Paredzēta iespēja šajās telpās sniegt arī citus sociālās palīdzības pakalpojumus, piemēram, izveidojot dienas centru, veselības istabas, palīglīdzekļu un humānās palīdzības punktu u.c.

Jau ziņots, ka bijušās Rubas internātskolas telpās Saldus novadā plānots izveidot sociālās aprūpes centru, aģentūru LETA informēja Saldus novada domes priekšsēdētājs Reinis Doniņš (LZS).

No šī mācību gada tika slēgta Rubas speciālā internātpamatskola, kurā pēdējā laikā mācījās tikai 22 audzēkņi ar garīgās attīstības traucējumiem. Līdz ar to kļuvis aktuāls jautājums par skolas un internāta ēku turpmāko izmantošanu. Pašvaldībā bija vērsušies vairāki interesenti, piedāvājot šajās telpās sniegt sociālās aprūpes pakalpojumus, skaidroja Doniņš. Lai izvēlētos atbilstošāko piedāvājumu, pašvaldība izsludināja publisku pieteikšanos ēku apsaimniekošanai un uzturēšanai.

Saldū jau darbojas veco ļaužu pansionāts, taču uz šo pakalpojumu izveidojusies rinda, un visus gribētājus pansionāts nevar uzņemt, tāpēc daļu veco ļaužu ievieto pansionātos citos novados. Ierīkojot pansionātu bijušās internātskolas telpās, pašvaldība norēķināsies ar pakalpojuma sniedzēju, ieceri skaidroja Doniņš. "Rubas internātskolas bijušie speciālisti, nedaudz pārprofilējoties, varētu strādāt aprūpes centrā," piebilda pašvaldības vadītājs.

Lai bijušās skolas telpās darbu varētu sākt aprūpes centrs, lieli ieguldījumi neesot nepieciešami. "Var teikt, ka gan skolas, gan internāta ēka ir ideālā stāvoklī," sacīja domes priekšsēdētājs. Ēkās lielā mērā jau ir nodrošināta piekļuve personām ar kustību traucējumiem, taču atsevišķi uzlabojumi, lai pielāgotu telpas aprūpes centra specifikai, protams, ir nepieciešami, piebilda Doniņš.

Plānots, ka pakalpojuma sniegšanu biedrība sāks trīs mēnešu laikā pēc līguma noslēgšanas ar pašvaldību.

Skolas ēkas aizņem 1636 kvadrātmetrus, bet internāta ēkas kopējā platība ir 1474 kvadrātmetri.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)