Siguldā notiks Latvijā pirmais Skaņu un garšu festivāls
Tas būs pasākums, kur cilvēki svinēs dzīvi labā noskaņojumā, kompānijā un skaistā vidē. Festivāla koncepts ir apvienot trīs, iespējams, svarīgākās cilvēka maņas: sadzirdēt, izgaršot un saredzēt. Gaisā virmojot dārza svētku gaisotnei, festivāla apmeklētāji tiks lutināti un izglītoti gan ēdiena, gan mūzikas baudīšanā.
Uz festivāla skatuves kāps Latvijas un pasaules meistarīgākie mūziķi: "Latvian Voices" (LV) ar savu jaunāko programu "Pāri robežām", ekstravagantie mūzikas revolucionāri "Rupa & the April Fishes" (ASV), Rihards Zaļupe un Raimonds Petrauskis (LV) ar speciāli Skaņu un garšu festivālam Siguldā radītu programu "Vasaras Atmosfēras", mūzikas stilu nojaucēji "Future Folk Orchestra" (LV). Vēlāk muzikālā programa tiks papildināta. Festivālā skanēs mūzika pieaugušiem klausītājiem, kas pārsteidz un aizved apmeklētājus ceļojumā apkārt pasaulei.
Tikpat liels akcents kā uz mūzikas baudīšanu tiks likts uz gardēdību. Festivāla rīkotāji īpaši piedomās, lai apmeklētājam būtu iespēja ne tikai labi ieturēties, bet lai viņš varētu izbaudīt pārsteidzošus garšu salikumus, ēdienu tekstūras un iegūt jaunu ēdienu gatavošanas pieredzi Latvijas pavāru un garšu ekspertu sniegumā.
Šī gada tēma - "Daba šķīvī" ("Wild on plate") ļaus izbaudīt vasaras beigu dabas bagāto piedāvājumu. Par apmeklētāju garšas kārpiņām rūpēsies Aija Gabrāne ("Mālpils muižas restorāns"), Ēriks Dreibants ("Restorāns 3") , Artūrs Taškāns ("Rocket Bean Roastery"), savukārt dzērienus pasniegs un par dzērienu un ēdienu saderību izglītos - "Valmiermuižas alus" un Aigars Ruņģis, "Abavas sidrs" un vīndaris Mārtiņš Barkāns, dabīgais minerālūdens "Aqualar pH 9+" un ūdens someljē Dans Grasmanis. SAREDZI Pateicoties Siguldas krāšņajai ainavai, pils dārza svētku atmosfēra un noformējums vizuāli papildinās garšas un skaņas baudījumu un ļaus apmeklētājiem ceļot sajūtu ceļojumā. Teritoriju rotās gaismas virtenes, dabīgi materiāli, "ēdamas" dekorācijas un daudz kas cits. Triju sajūtu baudīšana notiks dažādās zonās – piknika, lounge, stāvgaldu, long table, cafe. Par dekorācijām un atmosfēru rūpēsies "Cherry Picking DECO".
Festivālu organizē biedrība "Primavera Sound", sadarbojoties ar pasākumu un menedžmenta kompāniju "DIGG DEEP MGMT" un garšu konceptpasākumu veidotājiem "ZE FOOD". Festivāls tiek rīkots sadarbībā ar Siguldas novada domi un tas iekļaujas "Eiropas Gastronomijas Reģiona" Rīgas - Gaujas reģiona rīkoto pasākumu programā.
Biļešu cena līdz 15.maijam būs 18€, no 18. maija - 23 eiro, bet Siguldieša ID kartes īpašniekiem - 5 eiro lētāk. Biļetes, sākot no 5.maija plkst.10.00, var iegādāties www.bilesuserviss.lv vai Biļešu Servisa kasēs.
Uz sarakstu