Banner 980x90

Straujuma Kučinskim novēl piecas stundas miegam un vieglas dienas nesola

Foto: Ernests Dinka/ Saeimas Administrācija
Foto: Ernests Dinka/ Saeimas Administrācija

Nododot amata pilnvaras jaunajam Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) , līdzšinējā ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) viņam novēlēja naktī piecas stundas miega un vieglas dienas jaunajā amatā nesolīja.

"Es apzinos, kādu atbildību uzņematies. Izturību, veselību, drosmi!" jaunajam premjeram vēlēja Straujuma. Viņa novēlēja drosmi pieņemt lēmumus, ko dažkārt grūti saskaņot starp koalīcijas partneriem. Vienlaikus gan Straujuma pauda pārliecību, ka Kučinskim drosmes netrūks.

Tāpat Straujuma atzina, ka vieglas dienas Ministru prezidenta amatā nebūs un atpūsties nevarēs.

Savukārt jaunajam premjerministra biroja vadītājam Mārim Krastiņam Straujuma novēlēja būt kā mūrim un nelaist pie valdības vadītāja katru, kas to vēlēsies.

Nododot amata pilnvaras, Straujuma atzina, ka jūt padarīta darba sajūtu un zināmu brīvības sajūtu par to, ka vairs nav jāuzņemas tā lielā atbildība, kāda līdz šim bijusi un nav katrs notikums "jāizlaiž caur sevi". Kučinskim kā jaunajam valdības vadītājam arī netiek nodoti pusdarīti darbi, atzina Straujuma.

Iesitot naglu Ministru prezidenta karoga kātā, Straujuma informēja, ka izvēlējusies dzirnakmeņa simbolu, kas bija Latvijas simbols, prezidējot Eiropas Savienībā.

Savukārt Kučinskis atzina, ka, visticamāk, Straujumai šī nav no tām bēdīgākajām dienām. "No šīs dienas tu esi vienkārši Straujuma," dāvinot ziedus un pārņemot amata pilnvaras, teica Kučinskis.

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka Saeima ceturtdien, 11.februārī, apstiprināja Kučinska veidoto valdību, kurā strādās līdzšinējie trīs koalīcijas partneri - Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), "Vienotība" un "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK). Taču vadošās pozīcijas no "Vienotības" ir pārņēmusi ZZS.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)