Banner 980x90

Uzņēmumam "Brocēnu siltums" pievienos kapitālsabiedrību "Brocēnu ceļš"

Ventspils, 2.okt., LETA. Līdz šī gada beigām plānots pabeigt divu Brocēnu pašvaldības kapitālsabiedrību reorganizāciju, uzņēmumam "Brocēnu siltums" pievienojot SIA "Brocēnu ceļš", aģentūru LETA informēja Brocēnu novada domes priekšsēdētāja Solvita Dūklava (LZP).

Kā skaidroja Dūklava, reorganizācijas mērķis ir "nodrošināt pašvaldības kapitālsabiedrības darbības efektivitāti, optimizējot darbību komunālo pakalpojumu, dzīvojamo māju pārvaldīšanas un teritorijas labiekārtošanas jomās un efektīvi izmantojot finanšu resursus, tostarp Eiropas Savienības fondu projektu finansējuma apguvē un administrēšanā".

"Ņemot vērā, ka abi uzņēmumi pēdējos gados sniedza līdzīgus pakalpojumus ar dažām atšķirīgām niansēm, paredzams, ka pēc uzņēmumu apvienošanas būs iespējams pilnvērtīgāk izmantot un plānot resursu izmantošanu, nodrošinot efektīvākus pakalpojumus Brocēnu novada iedzīvotājiem," skaidroja Dūklava. "Vienlaikus paredzams, ka pārskatāmā laika periodā, mērķtiecīgi veicinot sniegto pakalpojumu efektivitāti, varētu mazināties atsevišķu sniegto pakalpojumu tarifi."

Pēc reorganizācijas pabeigšanas "Brocēnu siltums" turpinās darbību līdzšinējās darbības jomās, tai skaitā pārņems arī uzņēmuma "Brocēnu ceļš" darbības jomas, līgumattiecības un saistības. Jaunas papildu funkcijas uzreiz pēc uzņēmumumu apvienošanas nav paredzētas. Brocēnu novada domes lēmums par uzņēmuma "Brocēnu ceļš" pievienošanu "Brocēnu siltumam" nozīmē, ka "Brocēnu ceļš" beigs pastāvēt bez likvidācijas procesa.

Paredzams, ka abu uzņēmumu reorganizācijas process tiks pabeigts līdz šī gada 31.decembrim.

SIA "Brocēnu ceļš" tika izveidota 1999.gadā kā Brocēnu pilsētas pašvaldības uzņēmums. Pašlaik "Brocēnu ceļa" pamatdarbība ir teritoriju uzkopšana, labiekārtošana un apzaļumošana, ūdens piegāde un kanalizācija, dzelzceļa uzturēšana un pasažieru pārvadājumi. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 86 000 eiro. 2016.gadā "Brocēnu ceļš" strādāja ar 393 434 eiro apgrozījumu un 559 eiro peļņu.

SIA "Brocēnu siltums" pirmsākumi meklējami 1992.gadā, kad tika izveidots pašvaldības uzņēmums "Dzīvokļu komunālā saimniecība". 1995.gadā uzņēmums kļuva par Brocēnu pilsētas domes saimniecisko daļu, bet 2000.gadā - par bezpeļņas organizāciju SIA "Brocēnu siltums" 2003.gadā "Brocēnu siltums" reģistrēts komercreģistrā kā komercsabiedrība. Uzņēmums nodarbojas ar siltumenerģijas pārvadi, sadali un realizāciju, kā arī sniedz ūdenssaimniecības un kanalizācijas pakalpojumus.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 918 739 eiro. 2016.gadā "Brocēnu siltums" strādāja ar 1 372 425 eiro apgrozījumu un 252 694 eiro zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)