Banner 980x90

Uzsākta Kapelleru nama ieejas durvju restaurācija

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) atbalstam ir uzsākta Kapellera nama ieejas durvju restaurācija.

Kā pilsētas informācijas portālu Saldus24.lv informēja Saldus novada pašvaldības Attīstības nodaļas projektu vadītāja Līga Cirse, Kapelleru nama durvju restaurācija tiek īstenota VKKF atbalstītā Saldus novada pašvaldības projekta "Ieejas durvju restaurācija Kapelleru namam Saldū, Striķu ielā 7" Nr. 2016-1-KMA104 ietvaros, un projekta mērķis ir Kapelleru nama kultūrvēsturiskā mantojuma vērtības palielināšana un autentiskuma saglabāšana, veicot Kapelleru nama oriģinālo priedes koka ieejas durvju ar virslogu restaurāciju.

Kapelleru nams ir viena no pirmajām ēkām, kas 1857.gadā tika uzcelta Saldus pilsētas tagadējā teritorijā. Ar šo gadu ir datējama arī Kapelleru nama priedes koka ieejas durvju izgatavošana, un durvis var dēvēt par vecākajām Saldus pilsētas durvīm, kas ir saglabājušās līdz mūsdienām.

Gadu gaitā ieejas durvju tehniskais stāvoklis bija būtiski pasliktinājies, kas radīja nepieciešamību veikt augstvērtīgu durvju restaurāciju, maksimāli saglabājot autentiskuma noskaņu un to vēsturisko vērtību. Līdz ar restaurācijas darbiem labvēlīgu laika apstākļu iestāšanos ir uzsākta durvju restaurācija, un tiek plānots, ka šie darbi noslēgsies līdz 20.jūnijam.

Kopējās projekta izmaksas 2500 eiro. Projekta īstenošanas laika periods: 2016.gada 29.janvāris – 2016.gada 20.jūnijs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)