Banner 980x90

Valdgales pagasta plašā meža ugunsgrēka sadūmojums un smaka sasniegusi Saldu

Rīga, 20.jūl., LETA. Saldus pilsētā un novada pagastos gaisā jūtams sadūmojums un smaka, kas atnākusi no paaugstinātas bīstamības meža ugunsgrēka kūdras izstrādes purvā Talsu novada Valdgales pagastā, sociālajā tīklā "Facebook" informē Saldus novada pašvaldība, atsaucoties uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu.

Veselības inspekcijas Kurzemes kontroles nodaļas vadītāja Dace Roze informē, ka iedzīvotājiem pagaidām nav draudu veselībai. Vienlaikus iedzīvotājiem jāseko līdzi informācijai par situācijas attīstību.

Jau ziņots, ka patlaban ar meža ugunsgrēku Valdgales pagastā cīnās 60 ugunsdzēsēji, taču dienas gaitā plānots piesaistīt vēl 30 glābējus.

Aizvadītajās vairāk nekā 60 stundās norisinājās ne tikai ugunsgrēka dzēšana, bet arī tika organizēta tā turpmākās izplatības ierobežošana. Ap degošo teritoriju tika veidots perimetrs, lai no tā virzītos uz teritorijas iekšpusi, ierobežotu ugunsgrēku perimetra centrā un, pakāpeniski samazinot degšanas platību, to likvidētu.

Dienests aicina iedzīvotājus ņemt vērā, ka šī ugunsgrēka dzēšanas darbi būs ilgstoši, jo kūdra gruzd un deg dziļumā, turklāt liela platībā.

Ļoti lielu lomu spēlē laikapstākļi un mainīgais vējš, kas nepūš vienmērīgi, bet maina savu virzienu. Tas nozīmē, ka arī liesmas maina savu virzienu un vietās, kur degšana varbūt bija ar nelielu liesmu, tā acumirklī var pieņemties spēkā un mainīt savu virzienu, izplešoties tālāk.

Kopumā šobrīd izdegusi aptuveni 400 hektāru liela platība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)