Banner 980x90

Žaļima pilotētais bobsleja divnieks izcīna piekto vietu Eiropas čempionātā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Latvijas bobsleja divnieku ekipāža ar pilotu Uģi Žaļimu sestdien, 6.februārī, izcīnīja piekto vietu Sanktmoricas trasē Šveicē notikušajā Eiropas čempionātā.

Par uzvarētāju kļuva mājinieks pieredzējušais Beāts Hefti, kurš šosezon aizvada pirmās sacensības. Viņa rezultāts bija divas minūtes un 12,60 sekundes.

Sanktmoricā notikušais Eiropas čempionāts vienlaikus bija arī Pasaules kausa izcīņas septītā posma sacensības, tāpēc sacīkstēs piedalījās arī ekipāžas no citiem kontinentiem. Otrajā vietā 0,18 sekundes aiz Hefti palika amerikānis Stīvens Holkombs, bet viņam sekoja vācietis Niko Valters, kurš atpalika vēl par 0,02 sekundēm.

Trešais Eiropas čempionāta ieskaitē ir vācietis Maksimiljans Arnts, kurš Pasaules kausā ir ceturtais, bet no uzvarētājam zaudēja par 0,28 sekundes.

Žaļims ar stūmēju Intaru Dambi Pasaules kausa ieskaitē izcīnīja septīto vietu, no Hefti atpaliekot par 0,56 sekundēm, taču starp eiropiešiem viņš ieņēma piekto vietu. Tikmēr Oskars Melbārdis ar Daumantu Dreiškenu Pasaules kausa posmā ierindojās dalītajā desmitajā vietā, uzrādot vienādu rezultātu ar kopvērtējuma līderi Frančesko Frīdrihu no Vācijas. Abas ekipāžas no šveicieša atpalika par 0,68 sekundēm. Savukārt Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni palika uzreiz aiz viņiem, ieņemot 12.pozīciju, bet no Hefti atpaliekot par 0,71 sekundi. Eiropas čempionātā Melbārdis attiecīgi astotajā vietā, bet Ķibermanis - desmitais.

Turpinājumā svētdien norisināsies sacensības četriniekiem, un tās tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem pēc septiņiem posmiem līderis ar 1337 punktiem ir Vons Jondžons no Dienvidkorejas, otrajā vietā ar 1274 punktiem ir vācietis Valters, kamēr trešais ar 1242 punktiem ir Žaļims. Melbārdis ar 1150 punktiem ir ceturtais, bet Ķibermanis iekrājis 848 punktus un meklējams 14.pozīcijā.

Kā zināms, muguras problēmu dēļ izlases līderis Melbārdis piedalījās janvāra izskaņā Kanādas trasē Vistlerā notikušajās divās divnieku sacensībās, bet pirms tam viņš izlaida etapus ASV trasēs Leikplesidā un Pārksitijā. Līdz ar to viņš zaudēja sezonas pirmajā daļā iegūtās pozīcijas Pasaules kausa kopvērtējumā.

Pēc šīs nedēļas nogales sacensībām sportisti nākamnedēļ dosies uz Austrijas trasi Īglsu, kur notiks pasaules čempionāts, bet sezona tiks noslēgta pašā februāra izskaņā ar vēl vienām sacensībām Vācijas trasē Kēnigsē.

Tikmēr sievietēm Sanktmoricā notikušajā Pasaules kausa posmā triumfēja amerikāniete Elana Maijersa, kura par 0,38 sekundēm apsteidza Vācijas sportisti Anju Šneiderheinci. Tikmēr trešajā vietā ierindojās Keilija Hamfrīsa no Kanādas, kura ASV bobslejistei zaudēja 0,76 sekundes.

Eiropas čempionāta ieskaitē triumfēja Šneiderheince. Vāciete par 0,48 sekundēm apsteidza Elfji Vilemsenu no Beļģijas, kura Pasaules kausa ieskaitē ierindojās piektajā vietā. Savukārt pie bronzas tika cita vāciete Stefānija Šneidere, kura arī Pasaules kausa posma sacensībās bija uzreiz aiz Vilemsenas, bet no Šneiderheinces atpalika par 0,77 sekundēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem līdere ar 1510 punktiem ir Hamfrīsa, kurai ar 1452 punktiem seko Džeimija Grēbele, kura Sanktmoricas posmā ierindojās ceturtajā vietā. Tikmēr 1354 punktus izcīnījusi austriete Kristīna Hengstere, kura Pasaules kausa sacensībās ierindojās septītajā vietā, bet Eiropas čempionātā palika uzreiz aiz goda pjedestāla - ceturtajā pozīcijā.

Pagājušajā sezonā Latvijas spēcīgākais pilots Melbārdis kļuva par Pasaules kausa uzvarētāju gan divnieku, gan četrinieku, gan neoficiālajā kopējā ieskaitē. Viņš ir piektais pilots mūsdienu bobsleja vēsturē, kurš vienā sezonā Pasaules kausā triumfējis gan divnieku, gan četrinieku vērtējumā, sekojot vāciešiem Andrē Langem, Kristofam Langenam, kanādietim Pjēram Lidēram un šveicietim Martinam Annenam. Toreiz astoņos PK posmos notikušajās 16 sacensībās Melbārdis tikai reizi nekāpa uz goda pjedestāla, ierindojoties piektajā vietā divnieku mačos Kēnigsē. Viņa kontā bija septiņas uzvaras.

Pirms šīs sezonas Latvijas komanda sāka sadarbību ar Nīderlandes ražotāju "Eurotech", bet sezonas sākumā komanda ar augstiem rezultātiem neizcēlās un sezonas pirmajos trijos posmos četriniekos Melbārža ekipāža netika augstāk par piekto vietu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)