Banner 980x90

Āfrikas cūku mēris šajā nedēļā konstatēts 11 mežacūkām

Rīga, 5.jūl., LETA. Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori šajā nedēļā ir konstatējuši 11 jaunus Āfrikas cūku mēra (ĀCM) saslimšanas gadījumus mežacūku populācijā, liecina dienesta publiskotā informācija.

Saslimšana ar ĀCM konstatēta divām mežacūkām Dagdas novada Svariņu pagastā, kā arī pa vienai mežacūkai Balvu novada Vectilžas pagastā, Brocēnu novada Blīdenes pagastā, Dagdas novada Andzeļu pagastā, Gulbenes novada Daukstu pagastā, Jaunjelgavas novada Seces pagastā, Madonas novada Liezēres pagastā, Ogres novada Suntažu pagastā, Pārgaujas novada Raiskuma pagastā un Rēzeknes novada Audriņu pagastā.

Līdz ar to mežacūku populācijā ĀCM šogad kopumā konstatēts 200 mežacūkām 50 novadu 114 pagastos.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)