Banner 980x90

Aizsardzības ministrs ar Skrundas iedzīvotājiem pārrunās poligona "Mežaine" attīstības plānus

Rīga, 27.aug., LETA. Šodien aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) reģionālajā vizītē apmeklēs Skrundu, kur tiksies ar pašvaldības vadību un iedzīvotājiem, lai pārrunātu jaunizveidotā poligona "Mežaine" turpmākos attīstības plānus, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrija.

Tikšanās ar Skrundas iedzīvotājiem notiks plkst.17 Skrundas kultūras namā.

Jau ziņots, ka šī gada janvārī Aizsardzības ministrija no Skrundas novada pašvaldības pārņēma poligona "Mežaine" teritoriju, lai nodrošinātu īpašuma izmantošanu valsts aizsardzības uzdevumu īstenošanai, veidojot reģionālo poligonu.

Poligons "Mežaine" Skrundā ir īpaši piemērots militāriem treniņiem pilsētvides apstākļos, kā arī objekts ir pietuvināts kaujas situācijām un reāliem apstākļiem, tādēļ tajā regulāri tiek rīkotas Nacionālo bruņoto spēku mācības. Poligonu galvenokārt izmanto Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes bataljonu un sabiedroto valstu karavīri un zemessargi.

Lai nodrošinātu kaujas spēju integrāciju militārajās mācībās, poligona "Mežaine" attīstīšanai ir vajadzīgas papildu teritorijas, tādēļ Aizsardzības ministrija vēlas poligonu paplašināt rietumu virzienā. Aizsardzības ministrija plāno uzsākt sarunas ar zemju īpašniekiem par poligonam "Mežaine" pieguļošo īpašumu atsavināšanu.

Paplašinot poligonu, tiks izpildīts arī Ministru kabineta Valdības rīcības plānā noteiktais, ka nepieciešams stiprināt Zemessardzes kapacitāti un lomu valsts aizsardzībā, attīstot tās kaujas un reaģēšanas spējas.

Pašreiz Nacionālie bruņotie spēki galvenokārt strādā pie četru poligonu - Ādažu poligona, poligona "Lāčusils" Alūksnes novadā, poligona "Meža Mackeviči" Daugavpils novadā un poligona "Mežaine" Skrundā - attīstības, lai stiprinātu Zemessardzes kaujas spējas, katrā reģionā izveidojot reģionālā līmeņa poligonu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)