Banner 980x90

Apvienotajā Saldus vidusskolā mācības sākuši 663 skolēni

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Šoruden dibinātajā Saldus vidusskolā, kas izveidota, apvienojot pilsētas 1.vidusskolu un 2.vidusskolu, mācības sākuši 663 skolēni, no kuriem 23 ir pirmskolas audzēkņi, aģentūra LETA uzzināja Saldus novada pašvaldībā.

Kā liecina izglītības attīstības stratēģijā apkopotie dati, Saldus 1.vidusskolā 2015.gadā mācījās 327 skolēni, bet 2.vidusskolā - 305 audzēkņi.

Ja Saldus 1.vidusskolā strādāja 42 pedagogi, bet Saldus 2.vidusskolā - 57 skolotāji, tad apvienotajā skolā darbs būs 65 pedagogiem un 38 tehniskajiem darbiniekiem. Kā skaidroja Saldus Izglītības pārvaldes vadītāja Saulcerīte Levica, daļa pedagogu skolu reorganizācijas rezultātā ir zaudējuši darbu, taču precīzu skaitļu viņas rīcībā vēl neesot - tie varētu būt zināmi septembra vidū, jo daļa pedagogu ir atraduši darbu citās izglītības iestādēs Saldū, pagastos vai pat blakus novadā. Uz Saldus 1.vidusskolas un 2.vidusskolas bāzes izveidotajā Saldus vidusskolā bija iespēja pieteikties darbā visiem šo abu skolu pedagogiem. Ne visi šo iespēju izmantoja, bet tiem, kuri pieteicās, darbs ir nodrošināts, piebilda Levica.

Mācības notiks divos ēku kompleksos - bijušās 2.vidusskolas telpās J.Rozentāla ielā 19 un Cieceres ielā 6, kur savulaik, pirms pievienošanas 2.vidusskolai, darbojās Saldus sākumskola kā atsevišķa mācību iestāde. Pirms mācību gada sākuma pašvaldība ieguldīja vairāk nekā 360 000 eiro, lai sakārtotu abas skolas ēkas un infrastruktūru.

Skolā tiks īstenotas deviņas izglītības programmas. Šogad viena no angļu valodas pasniedzējām būs viesskolotāja no ASV, turklāt Saldus vidusskolā mācīsies arī viesskolniece no Itālijas.

Skolu reorganizācija notika, pamatojoties uz pērn 17.decembrī apstiprināto Saldus novada izglītības pakalpojuma attīstības stratēģiju, kas izstrādāta ar mērķi attīstīt izglītības nozari Saldus novadā un piesaistīt Eiropas Savienības finansējumu skolu sakārtošanai. Saldus vidusskolas darbība turpmāk notiks bijušās Saldus 2.vidusskolas ēkā, kas ir 18 gadus jaunāka nekā Saldus 1.vidusskolas ēka, līdz ar to 2.vidusskolas telpu un citas infrastruktūras sakārtošana izmaksā aptuveni trīs reizes lētāk nekā 1.vidusskolas ēkas sakārtošana. "Jāņem vērā, ka, šādi rīkojoties, vairāk Eiropas Savienības finansējuma iespējams novirzīt citām izglītības iestādēm, kuras atbilst atlases kritērijiem," iepriekš skaidroja Saldus Tūrisma informācijas, kultūras un sporta centra sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Sproģe. Saldus 2.vidusskolas telpas ir arī ietilpīgākas un var uzņemt 700 skolēnu atšķirībā no 1.vidusskolas, kuras maksimālā ietilpība ir 500 skolēni. Līdz šim abas skolas bija pustukšas, līdz ar to apvienošana ir loģisks solis, skaidroja pašvaldībā.

Pagaidām nav konkrētu plānu par to, kā turpmāk izmantot bijušās 1.vidusskolas telpas, taču zināms, ka sporta zāles ēkas izmantošana paredzēta līdzšinējiem mērķiem un nodota sporta skolas pārziņā, bet otru zāli mēģinājumiem izmantos amatieru kolektīvi. Skolā saglabāta arī datorklase.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)