Banner 980x90

"Brocēnu siltums" pērn gūto peļņu novirzīs iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai

Komunālo pakalpojumu uzņēmums "Brocēnu siltums" pērn nopelnījis 40 228 eiro, ko tas plāno novirzīt iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai, teikts uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā.

Uzņēmuma neto apgrozījums 2014.gadā bija 1 498 231 eiro, kas ir par 7% vairāk nekā gadu iepriekš, kad apgrozījums bija 1 397 485 eiro. Ja 2013.gadā uzņēmums strādāja ar 39 705 eiro zaudējumiem, tad 2014.gadu tam izdevies noslēgt ar 40 228 eiro peļņu.

Gada pārskata vadības ziņojumā uzņēmums atzīst, ka viena no būtiskākajām "Brocēnu siltuma" problēmām ir nemaksātāji jeb šaubīgie debitori, kuri nav norēķinājušies par uzņēmuma sniegtajiem pakalpojumiem. "Lai arī ir veikts ievērojams darba apjoms parādnieku apzināšanā un analīzē, tomēr parādu piedziņa nav bijusi pietiekami aktīva un efektīva," teikts vadības ziņojumā.

Šogad uzņēmums plāno izvērtēt pašlaik spēkā esošo pakalpojumu tarifu atbilstību pašizmaksai un nepieciešamības gadījumā izstrādāt jaunus tarifu projektus. Paredzēts arī paplašināt sniedzamo pakalpojumu apjomus, jo uzņēmums konkursa kārtībā ieguvis tiesības Brocēnu novada pašvaldībai sniegt autopacēlāja, ekskavatora, sniega tīrīšanas un teritorijas uzkopšanas pakalpojumus.

SIA "Brocēnu siltums" nodarbojas ar komunālo pakalpojumu sniegšanu Brocēnu novadā, tostarp siltumenerģijas ražošanu un ūdensapgādi, kā arī ar daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apsaimniekošanu.

99,43% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Brocēnu novada pašvaldībai, bet 0,57% - SIA "Brocēnu enerģija".

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 618 739 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)