Banner 980x90

Jau otro gadu notiek akcija "Uzdāvināsim prieku pirmklasniekam!"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Šķiet, pavisam nesen beidzās skola un sākās vasaras brīvlaiks. Laiks paskrējis nemanot. Vēl mēnesis un atkal vecākiem jālaiž bērni uz skolu. Sapirkt visu nepieciešamo skolai ir galvassāpes pat vidēji turīgām ģimenēm, kur nu vēl tiem, kam jāiztiek ar pavisam maziem ienākumiem. Un ne jau tādēļ, ka negribas strādāt, bet mūsu valstī ir tik daudz dažādu darbu darītāju, kam maksā minimālo algu vai mazliet vairāk.

Kā pilsētas informācijas portālu Saldus24.lv informēja laikraksta "Saldus Zeme" pārstāve Silva Kleinberga, daudzajos darba gados esmu bijusi ne vienā vien ģimenē, kur tiešām skaita vai ik kapeiku, lai savilktu galus. Kur vecāki strādā vairākos darbos, lai izskolotu bērnus, un arī bērni no darba nebīstas. Kur dārzā audzē daudz no ēšanai vajadzīgā, šuj un ada un dara vēl daudz ko, lai bērni daudz neatšķirtos no saviem vienaudžiem, kuru vienīga atšķirība, ka dzīvo pārtikušākās ģimenēs. Esam daudz runājuši par to, ka bērni ir diezgan nežēlīgi, ka izsmej, apsaukā un atstumj tos, kas ne tik moderni ģērbušies un kam skolas mantas ne tik labas kā citiem. Īpaši sāpīgi tas ir pašiem mazākajiem, kas tikko sākuši skolas gaitas.

Lai arī šiem bērniem sagādātu patiesu prieku, lai viņi var palielīties kaut ar savu jauno un skaisto skolas somu, — tas ir galvenais iemesls, kādēļ bez domāšanas piekritu palīdzēt organizēt veikala Avokado īpašnieces Agitas Sproģes pērn izloloto ideju par labdarības akciju uzdāvināt jaunu skolas somu pirmklasniekam.

Akcija ir arī šogad, šoreiz aicinām ziedot tikai skolas somas. Vajadzētu ap 40. Somas var nest (vēlams līdz 15.augustam) darbdienās uz Saldus Sociālo dienestu (bijušās poliklīnikas ēkā) un atstāt pirmajā stāvā pie ieejas, uz veikalu Avokado Striķu ielā 9 un Saldus Tūrisma informācijas centru Striķu ielā 3. Ja kāds grib ziedot somu konkrētam bērnam, var zvanīt Sociālā dienesta direktores vietniecei Sindijai Timoščukai (27843301). Pagājušogad ar jaunām somām varēja iepriecināt 50 pirmklasnieku.

Pagaidām ir ziedotas divas somas, abas no privātpersonām. Tās ienestas veikalā "Avokado". Agita Sproģe e-pastā uzrakstījusi arī vairākas vēstules uzņēmējiem, un atsaucies uzņēmums Pata.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)