Banner 980x90

Latvijas IV olimpiāde Saldus novada sportistiem ir noslēgusies ar deviņām medaļām

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Trīs dienas Valmierā un Cēsīs notika IV Latvijas olimpiādes sacensības, kurās piedalījās 85 novadu un 9 pilsētu komandas. No Saldus novada akreditējās 72 sportisti, pilsētas informācijas portālu Saldus24.lv informēja Saldus novada sporta darba vadītāja Elga Grota.

Novadu vērtējumā Saldus sportisti izcīnīja deviņas medaļas – divas zelta medaļas ieguva Līga Velvere 800 m un 400 m/b skrējienos, labojot Latvijas olimpiāžu rekordu - 56,85. Sudraba medaļu Saldus novadam atnesa svarcēlājs Reinis Pēteris Gonta. Divas bronzas medaļas svarcelšanā izcīnīja Žanna Matvijuka un Svens Jānis  Andžāns, kā arī bronzas medaļu ieguva Līva Freimane 400 m/b un 4 x 400 m stafetes skrējienā sievietēm (Līga Velvere, Līva Freimane, Renāte Dambe, Laura Andersone). Trešo vietu BMX Saldus novadam izcīnīja Kristaps Vekša.

Visgrūtāk un ilgāk par bronzas medaļu cīnījās vīriešu basketbola izlasei Madara Rogas vadībā. Priekšsacīkstēs bija jāizspēlē sešas spēles ar Liepāju, Jaunpili, Jūrmalu, Ventspili, Jelgavu un Rīgu, lai tiktu uz olimpiādes finālsacensībām. Vissaspringtākā spēle tika aizvadīta pret Ogres novada komandu, kur Saldus novada komandai nepaveicās, bet tie metieni, kuri nekrita grozā spēles laikā pret Ogri - valmieriešu grozā trāpīja precīzi. Pārliecinoša uzvara un bronza ceļo uz Saldu! Komanda izcīnīja neiespējamo misiju, kuru  reālu padarīja tas, ka Saldus puiši par savu novadu spēlē ar dvēseli. Bronzu izcīnīja – Salvis Mētra, Kaspars Baumanis, Rolands Nārķis, Krists Pīternieks, Toms Celmiņš, Edgars Buiķis, Rendijs Feikners, Kārlis Žunda, Kārlis Apsītis, Juris Patmalnieks, Jānis Bāča, Roberts Šmīdriņš, Roberts Stumbris. Izsakām lielu pateicību Saldus komandas atbalstītajiem, jo basketbolisti jutās kā mājās.

Vieglatlētikā sacensības notika 42 disciplīnās, piedaloties 67 Latvijas novadu un pilsētu vieglatlētiem. Saldus vieglatēti izcīnīja četras medaļas un kopvērtējumā ierindojās 9.vietā.

Olimpiskajā sešiniekā iekļuva golferis Kārlis Broders un tranšeju stenda šāvējs Edgars Gailītis. Jāšanas sportā konkūrā Monta Pareiza izcīnīja 7.vietu. Pirmo reizi olimpiādē bija iekļauts Orientēšanās sports un no 33 komandām Atis Rešķis, Viktors Mateičs, Ilze Cahrausa stafetē izcīnīja 7.vietu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)