Banner 980x90

Mēneša kontaktlēcas – kas jāzina par kopšanu un lietošanu

Ja redzes traucējumu koriģēšanai ikdienā izvēlas izmantot kontaktlēcas, tad visbiežāk priekšroka tiek dota tieši mēneša kontaktlēcām, jo tas ir ekonomiskākais risinājums – viens lēcu pāris var tikt izmantots 30 dienas. Tomēr mēneša kontaktlēcas nozīmē arī to, ka daudz vairāk uzmanības jāpievērš lēcu pareizai lietošanai un kopšanai, lai acu veselība netiktu apdraudēta. Ja vienas dienas kontaktlēcas vakarā atliek vienkārši izmest atkritumos, tad ar mēneša kontaktlēcām ir nedaudz sarežģītāk. 

Piedāvājam apkopotā veidā iepazīties ar būtiskākajiem nosacījumiem, kuri jāievēro, ja redzes korekcijai izmanto mēneša kontaktlēcas. 

Kontaktlēcas jāuzglabā speciālā konteinerā
Kad mēneša kontaktlēcas netiek izmantotas, tās jāuzglabā speciālā lēcu konteinerā, kurā iepildīts lēcu kopšanas šķīdums. Katru dienu pēc lēcu izņemšanas konteiners jāiztīra ar lēcu šķīdumu. Pirms lēcu ielikšanas jāielej jauns lēcu šķīdums. Konteinerā nekad nedrīkst izmantot to pašu šķīdumu vairākas reizes. Lēcu uzglabāšanas konteineri pieejami arī košās krāsas un oriģinālos dizainos, lai katrs lēcu lietotājs to varētu pielāgot savai personībai un dzīvesstilam. Arī lēcu konteineri ir regulāri jāmaina, jo ar laiku tos vairs nevar tik labi iztīrīt, tajos veidojas nogulsnes.

Lēcas vienmēr jātīra ar speciālo šķīdumu
Mēneša kontaktlēcu kopšanai, uzglabāšanai un tīrīšanai gan pirms, gan pēc ielikšanas vienmēr jāizmanto speciālais šķīdums. Lēcas nedrīkst tīrīt ar ūdeni vai citiem šķidrumiem. Lēcu šķīdumu izvēle ir plaša, tāpēc var paiet kāds laiks, kamēr atrod to, kurš acīm patīk vislabāk un nerada diskomfortu. Nekādā gadījumā nevajag samierināties ar nepatīkamām sajūtām vai alerģisku reakciju. Ja tā noticis, jāsazinās ar savu acu ārstu, lai vienotos par lēcu šķīduma nomaiņu.

Jāievēro roku higiēna 
Pirms lēcu aiztikšanas vienmēr jāatceras kārtīgi nomazgāt rokas, neizmantot losjonus un slaucīt materiālā, kas nepūkojas, lai uz lēcām nenonāktu sīkas dvieļa vai papīra daļiņas. Roku higiēna ir ļoti būtiska, lai samazinātu inficēšanās riskus. Ja uz lēcām nonāk netīrumi un baktērijas, var veidoties acu iekaisums, apsārtums, nieze, kas var arī progresēt nopietnākās acu saslimšanās.

Pirms ielikšanas jāpārbauda lēcu stāvoklis
Izņemot lēcas no konteinera, tās vienmēr ir jāapskata un jāpārliecinās, vai nav bojātas. Lēcas plaukstā jānotīra ar lēcu šķīdumu un jāpaberzē, lai būtu pārliecība, ka uz to virsmas nav nekādu svešķermeņu, kas varētu nokļūt acīs. Ja lēcas ir bojātas, tās nekādā gadījumā nedrīkst lietot.

Nedrīkst pārsniegt lēcu lietošanas termiņu
Viens no svarīgākajiem nosacījumiem, kas attiecas uz mēneša kontaktlēcām, ir to lietošanas laiks. Tās nedrīkst izmantot ilgāk nekā 30 dienas. Pārsniedzot lēcu izmantošanas termiņu, nopietni tiek apdraudēta acu veselība un palielinās infekciju risks, jo uz lēcām veidojas nogulsnes, ko nevar notīrīt. 30 dienas ir maksimālais termiņš, cik ilgi drīkst izmantot mēneša kontaktlēcas. Protams, jāatceras arī par nēsāšanas ilgumu diennakts ietvaros. Nevajadzētu pārsniegt 12-14 stundas, jo acīm ir arī jāatpūšas no kontaktlēcām.

Laikus jāiegādājas jauns lēcu pāris
Lai izvairītos no situācijas, kad pagājušas 30 dienas, bet jauna kontaktlēcu pāra nav, laikus jāpadomā par to iegādi. Mēneša kontaktlēcu lietotājiem jādomā tālredzīgi, jāparūpējas, lai vajadzīgajā dienā vienmēr pieejamas jaunas mēneša kontaktlēcas.

Lai atvieglotu to iegādi, varat izmantot interneta veikalu Lensor.eu, kas nodrošina plašu izvēli ar lielāko ražotāju kontaktlēcām par tiešām izdevīgām cenām. Lēcas ātri tiek piegādātas jebkurā vietā Latvijā, tāpēc nebūs jādomā par došanos uz pilsētu un optikas salonu apmeklēšanu. Lensor.eu piedāvā arī kontaktlēcu abonementu. Pārdevējs parūpējas, lai vajadzīgajā dienā vienmēr tiktu piegādātas jaunas kontaktlēcas. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)