Banner 980x90

No "Vienotības" Saldus nodaļas izstājas 18 biedri

Saldus24.lv
Saldus24.lv

No partijas "Vienotība" nolēmuši izstāties 18 Saldus nodaļas biedri. Iesniegumā partijas valdei viņi norāda, ka šādu lēmumu pieņēmuši, paužot savu neapmierinātību par Saldus nodaļas vadītāja, Saldus novada domes priekšsēdētājas vietnieka Didža Konuševska darbībām un nespējot pieņemt partijā notiekošo, aģentūru LETA informēja viens no iesniegumu parakstījušajiem bijušajiem Saldus nodaļas biedriem Māris Zusts.

"Ar nožēlu jāatzīst, ka partija "Vienotība" pēdējā laikā no vienotas un spēcīgas organizācijas ir kļuvusi par ļoti dažādi domājošu cilvēku apvienību, kas vairumā gadījumu savu spēku un enerģiju velta savstarpējos partijas biedru strīdos un intrigās. Tās darbība ir kļuvusi ļoti neefektīva - partija nespēj vienoties ne par kopīgiem mērķiem, ne par vienotu rīcību," teikts 18 bijušo Saldus nodaļas biedru parakstītajā iesniegumā partijas valdei.

Iesnieguma autori norāda, ka viņiem nav pieņemama arī Saldus nodaļas vadītāja Konuševska rīcība un viņa izdarītie pārkāpumi, ko atklājis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Konuševskis ir pārkāpis likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktos ierobežojumus, un viņam daļēji piederošā SIA "Saldus būve" bez atklātiem konkursiem ir saņēmusi pasūtījumus no Saldus novada pašvaldības.

Izvērtējot situāciju partijā un Saldus nodaļā kopumā, 18 biedri paziņojuši par savas darbības pārtraukšanu partijā "Vienotība".

Kā ziņots, KNAB par komercdarbības ierobežojumu pārkāpšanu piemērojis 200 eiro naudas sodu Saldus novada pašvaldības priekšsēdētāja vietniekam Konuševskim, kura pārstāvētais uzņēmums saņēmis pašvaldības pasūtījumus. KNAB konstatējis, ka Konuševskis, būdams SIA "Saldus būve" dalībnieks, laikā no 2013.gada 31.maija līdz 2015.gada 30.aprīlim saņēma pasūtījumus Saldus novada pašvaldības vajadzībām un finanšu līdzekļus bez atklāta konkursa.

Jau ziņots, ka par masveida izstāšanos no partijas "Vienotība" iepriekš paziņoja arī Kandavas novada nodaļas biedri.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)