Banner 980x90

No "Vienotības" aizgājušajam Saldus deputātam Zustam izteikti vairāki piedāvājumi

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Saldus novada domes deputātam Mārim Zustam, kurš janvāra sākumā informēja par savu un vairāku citu biedru izstāšanos no partijas "Vienotība" Saldus nodaļas, ir izteikti vairāki sadarbības piedāvājumi gan no esošajām partijām, gan no cilvēkiem, kuri domā par iespējamu jaunu politisko spēku veidošanu, aģentūru LETA informēja Zusts.

Konkrētu partiju nosaukumus un personas, kuras viņam izteikušas sadarbības piedāvājumus, Zusts neatklāja. Pēc viņa teiktā, "politiskajā telpā ir pārmaiņu laiks, un cilvēki apkārt domā par jaunu partiju veidošanu". Sadarbības piedāvājumus Zusts esot saņēmis pat no diviem, iespējams, jaunveidojamiem politiskajiem spēkiem.

Kā informēja Zusts, viņš un deputāte Inta Vanaga, kura arī nesen paziņoja par izstāšanos no "Vienotības", Saldus novada domē pagaidām ir neatkarīgi, pie partijām nepiederoši deputāti: "Saskaņojam un cenšamies paust kopīgu viedokli par dažādiem jautājumiem." Domē abi pārstāvot neatkarīgu pieeju, un piedāvājums iekļauties domes koalīcijā viņiem neesot izteikts. Vaicāts, vai uzskata sevi par domes opozīciju, Zusts atzina, ka, viņaprāt, pašvaldībā, kur jārisina saimnieciski jautājumi, nevarot runāt par tik striktu dalījumu pozīcijā un opozīcijā, kā tas ir Saeimā.

"Pašlaik esmu neatkarīgs deputāts, un kādu laiku tas tā vēl būs, taču ilgtermiņā tas nav iespējams," atzina Zusts, norādot, ka viņa plānos ir palikt politiski aktīvam. Viņš pieļauj, ka tuvākā mēneša laikā varētu izlemt, vai pieņemt kādu no izteiktajiem sadarbības piedāvājumiem. To, kāda varētu būt citu no "Vienotības" Saldus nodaļas aizgājušo biedru rīcība un vai viņi varētu sekot Zusta piemēram, viņš pašlaik atturējās komentēt, norādot, ka tā ir katra paša brīva izvēle. Viņi par Zusta iespējamo lēmumu tikšot informēti.

Zusts aģentūru LETA janvāra sākumā informēja, ka partijas "Vienotība" valdei iesniegts 18 Saldus nodaļas biedru parakstīts iesniegums par izstāšanos no partijas. Iesniegumā teikts, ka šādu lēmumu viņi pieņēmuši, paužot savu neapmierinātību ar Saldus nodaļas vadītāja, Saldus novada domes priekšsēdētājas vietnieka Didža Konuševska darbībām un nespējot pieņemt partijā notiekošo.

"Ar nožēlu jāatzīst, ka partija "Vienotība" pēdējā laikā no vienotas un spēcīgas organizācijas ir kļuvusi par ļoti dažādi domājošu cilvēku apvienību, kas vairumā gadījumu savu spēku un enerģiju velta savstarpējos partijas biedru strīdos un intrigās. Tās darbība ir kļuvusi ļoti neefektīva - partija nespēj vienoties ne par kopīgiem mērķiem, ne par vienotu rīcību," teikts 18 Saldus nodaļas biedru parakstītajā iesniegumā partijas valdei.

Iesnieguma autori norāda, ka viņiem nav pieņemama arī Saldus nodaļas vadītāja Konuševska rīcība un viņa izdarītie pārkāpumi, ko atklājis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Konuševskis ir pārkāpis likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktos ierobežojumus, un viņam daļēji piederošā SIA "Saldus būve" bez atklātiem konkursiem ir saņēmusi pasūtījumus no Saldus novada pašvaldības.

Vēlāk gan tieši puse jeb deviņi no 18 partijas "Vienotība" Saldus nodaļas biedriem, kuri bija parakstījuši kopīgu iesniegumu par izstāšanos no partijas, atsauca savu izstāšanos un nolēma palikt partijā. Savukārt, kā uzsvēra nodaļas vadītājs Konuševskis, no tiem deviņiem biedriem, kuri tomēr izstājās no partijas, tikai četrus varot uzskatīt par līdz šim aktīviem biedriem un viņu vidū ir divi Saldus novada domes deputāti - Zusts un Vanaga.

Konuševskis uzsvēra, ka Saldus nodaļas pastāvēšana, viņaprāt, nav apdraudēta: "Aizvadītajā gadā mūsu nodaļā iestājās 11 jauni biedri, un gada griezumā biedru skaita bilance ir pat pozitīva." Ja no nodaļas izstāsies deviņi biedri, tajā paliks 61 biedrs, un, pēc Konuševska teiktā, tā joprojām būs starp aktīvākajām "Vienotības" nodaļām.

Komentējot vairāku biedru plānoto izstāšanos no nodaļas, Konuševskis norādīja uz viedokļu atšķirībām, kas pastāvēja starp viņu un Zustu: "Mēs bijām divi līderi. Es biju no "Pilsoniskās savienības", bet Zusts - no "Jaunā laika". Trešās ["Vienotību" veidojošās partijas "Sabiedrība citai politikai"] Saldū nebija, bet, ja būtu, tad, iespējams, būtu vēl kāds līderis. Partijām apvienojoties, centāmies iet kopā šo ceļu, bet mūsu viedokļi pārāk atšķīrās."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)