Banner 980x90

Pasaules Miera skrējiena maršruts vīsies arī caur Saldu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Saldus novads Pasaules Miera skrējiena stafeti no Brocēnu novada 9.augustā pārņems apmēram plkst.11.40 uz Remtes – A9 tilta. Tālāk sporta entuziasti skries pa veco Rīgas šoseju uz O.Kalpaka laukumu, kur apmēram plkst.12.30 būs priekšnesums un lāpas nodošana, vēsta portāls Saldus.lv.

Plkst.11.30 no Saldus sporta kompleksa autobuss aizvedīs skrējējus uz Saldus novada Pasaules Miera skrējiena startu (uz Remtes - A9 tilta), taču skrējēji var skriet arī mazāku distanci, pievienojoties jebkurā vietā no starta līdz finišam O.Kalpaka laukumā.

Skrējēji, kuri vēlas, varēs turpināt ceļu uz Skrundu. 

Šis skrējiens ir kā simboliska vēsts ar skriešanas starpniecību paust vienotību un sadraudzību starp dažādu tautību un pārliecību cilvēkiem. Tas nav komerciāls vai politisks projekts, un tā organizatori darbojas uz brīvprātības principiem.

Savā ceļā Miera Skrējiens (www.peacerun.org) pieskaras miljonu cilvēku dzīvēm. Skrējēji apmeklē tūkstošiem apdzīvoto vietu un tiekas ar tūkstošiem vietējo iedzīvotāju, no rokas rokā nododot lāpu un daloties ar savu iedvesmu un sapni par labāku pasauli. Skrējēji apmeklē skolas, interešu un skrējēju klubus, kā arī vietējās un valsts varas institūcijas – visus, kas jūtas iedvesmoti tikties ar komandu un piedalīties.
Skrējiena ceļā sportisti un nesportisti, bērni un vecāki, lieli un mazi tiekas, lai paskrietu kopā, nododot sadraudzības lāpu no rokas rokā, vai arī vienkārši paturētu rokās lāpu, paužot savu labo gribu labākai pasaulei.

Mēs dzīvojam laikā, kad tik ļoti ir svarīga draudzības saišu veidošana Eiropas un visas pasaules kopīgajās mājās. Skrējiens ir taustāma izpausme cilvēces nepieciešamībai pēc draudzības un sapratnes, un tas tiecas izcelt priekšplānā labo gribu starp cilvēkiem un nācijām. Tāpēc visdažādākie cilvēki piedalās šajā vēsturē garākajā un plašākajā stafetes veida skrējienā, kas iedibināts 1987.gadā. To iedvesmojis sportists, filozofs un mūziķis, UNESCO miera medaļas un Mahatmas Gandija miera balvas laureāts Šrī Činmojs (1931-2007), kurš patiesi ticēja tam, ka sports ir spēcīgs instruments pasaules harmonijas veicināšanā.

Skrējienam ir izteikuši atbalstu tādi pasaulē pazīstami cilvēki, kā Nelsons Mandela, Mihails Gorbačovs, Māte Terēze, Karls Lūiss, Pauls Tergats, Tatjana Lebedjeva, Muhammads Ali un citi.

Piedalīšanās skrējienā ir pilnīgi brīvprātīga un dalībnieki iegulda paši savus finansiālos, laika un citus resursus. Šogad, februāra beigās starptautiska skrējēju komanda uzsāka savu ceļu Portugālē un skrējiens noslēgsies oktobra sākumā Romā, tā kopumā mērojot ap 24 000 kilometru cauri visai Eiropai (šāda mēroga skrējiens notiek ik pēc diviem gadiem).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)