Banner 980x90

Plāno izsolīt "Brocēnu keramikas" ražošanas ēkas

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Kurzemes apgabaltiesas zvērināta tiesu izpildītāja Agnese Biķe pirmdien, 28.septembrī, plkst.10.00, plāno izsolīt uzņēmumam "Brocēnu keramika" piederošo nekustamo īpašumu - zemi un ražošanas ēku, liecina "Latvijas Vēstnesī" publicētais paziņojums.

Nekustamā īpašuma labprātīgā izsole tiesas ceļā notiek AS "ABLV Bank" labā.

Izsolīts tiek zemes gabals septiņu hektāru platībā Brocēnu novada Cieceres pagastā ar ražošanas kompleksa ēkām, tostarp flīžu ražotnes un administrācijas telpām, noliktavām, garāžām, hlorētavu, baseinu, gāzes sūknētavu u.c. būvēm.

Izsoles sākumcena ir 340 000 eiro, bet izsoles solis - 3400 eiro. Izsole ir atklāta un notiek ar vairāksolīšanu.

Iepriekš jau ziņots, ka saistībā ar patēriņa kritumu Krievijā uzņēmumā "Brocēnu keramika" kopš Ziemassvētkiem nenotiek ražošana. Uzņēmums cerēja atsākt flīžu ražošanu šī gada rudenī, bet konkrētu plānu tam pagaidām nebija, par to aģentūru LETA šī gada jūnija sākumā informēja uzņēmuma valdes loceklis.

Uzņēmumā ražošana vienmēr ir notikusi ar pārtraukumiem - pēc krāšņu iekurināšanas ražošana turpinās divus trīs mēnešus, un tad kādu laiku ir pārtraukums. Līdzīgi kā 2009.gada krīzes laikā, kad saistībā ar ekonomisko situāciju Krievijā ražošana tika apturēta apmēram uz gadu, arī pašlaik ir iestājusies ilgāka dīkstāve.

Flīzes Brocēnos tiek ražotas "Brocēnu keramikas" īpašnieka - Krievijas slēgtās akciju sabiedrības "Gruppa kompanij SU-155" - vajadzībām. "Krievijā patēriņš ir samazinājies, un, kad nav pieprasījuma, tad neražojam," atzina Ūdris. Lielākā daļa "Brocēnu keramikas" darbinieku reģistrējušies Nodarbinātības valsts aģentūrā.

Kā teikts uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā, "Brocēnu keramika" 2014.gada decembra beigās pārtraukusi ražošanu, skaidrojot to ar finansējuma trūkumu un uzkrātajiem parādiem piegādātājiem. Šī gada pirmajos mēnešos notikušas sarunas ar kreditoriem un mērķtiecīgi meklēti risinājumi kreditoru parādu pakāpeniskai segšanai. Paralēli tika samazināts darbinieku skaits, jo ražošanu nav plānots atsākt līdz šī gada otrajai pusei. Visi darbinieki esot izteikuši gatavību atgriezties darbā, kad uzņēmumā tiks atsākta ražošana.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, "Brocēnu keramikas" apgrozījums samazinājies par 27% - no 2 400 692 eiro 2013.gadā līdz 1 749 282 eiro pērn. Ja 2013.gadā uzņēmums strādāja ar 62 729 eiro peļņu, tad pagājušo gadu tas noslēdzis ar 262 439 eiro zaudējumiem.

SIA "Brocēnu keramika" dibināta 1995.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 991 976 eiro. 92,86% kapitāldaļu pieder Krievijas slēgtajai akciju sabiedrībai "Gruppa kompanij SU-155", bet pārējie 7,14% - Krievijas pilsonei Marijai Balakinai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)