Banner 980x90

Saldus novadā par teju 19 000 eiro nojauc daudzdzīvokļu ēkas graustu Rubas ciemā

Rīga, 25.okt., LETA. Saldus novada Rubas ciemā ar Eiropas Savienības atbalstu par 18 958 eiro nojaukts kādreizējās daudzdzīvokļu ēkas grausts ciema centrā uz pašvaldībai piederošas zemes, aģentūru LETA informēja Kurzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Homka.

Saldus novada pašvaldība degradētās teritorijas sakopšanas darbi veikti Kurzemes plānošanas reģiona īstenotā projektā "Dzīve tīrākā vidē - labākai nākotnei".

Saldus novada pašvaldības projektu vadītāja Marita Melvere klāstīja, ka ēka ilgu laiku nebija apdzīvojama, turklāt, gadiem ejot, ar brūkošām sienām, iegruvušu starpstāvu pārsegumu un cauru jumtu kļuvusi bīstama gan iedzīvotājiem, gan apkārtējai videi. To nebija iespējams droši norobežot, lai novērstu cilvēku un dzīvnieku iekļūšanu, kā arī pastāvēja piesārņojuma riski, jo dažāda veida būvmateriāli, piemēram, jumta segumā izmantotās azbestcementa loksnes, mitruma ietekmē sadalījās un varēja izdalīt videi un cilvēkiem kaitīgas vielas.

Pašvaldībai piederošo kādreizējo daudzdzīvokļu ēku nojauca, būvgružus izveda, kaitīgās azbestcementa loksnes utilizēja, kā arī nolīdzināja un labiekārtoja laukumu SIA "E-būvvadība".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)