Banner 980x90

Uz koncertu ielūdz festivāla "Bildes" mūziķi un viņu bērni

Foto: Juris Rozenbergs/ jauns.lv
Foto: Juris Rozenbergs/ jauns.lv
Mūzikas un mākslas festivāls "Bildes" aicina uz koncertu "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni", kas 27. oktobrī notiks mūzikas klubā "Kaļķu vārti". Uz skatuves kopā dažādas paaudzes apvienos koncerta vadītājs un arī tētis-mūziķis Arnis Miltiņš.

Kopš festivāla "Bildes" dibināšanas ir izaugušas vairākas mūziķu paaudzes un daļai no mūziķu bērniem tieši "Bildēs" ir bijis viņu pirmā uzstāšanās. Ir bērni, kuri seko savu vecāku-mūziķu pēdās, bet arī tie, kuri izvēlējušies citu ceļu, joprojām ar lielu prieku muzicē kopā.

Koncertā "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni" uzstāsies - Miltiņu ģimene, Ziemeļu ģimene, Križevicu ģimene, Aleksandrs un Inta Pauļuki, Pūpolu ģimene, Elza un Atis Ieviņi, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Horens Stalbe ar bērniem, Tomijs un Guntars Endzeļi, Dāvids un Ēriks Loki, Valteru ģimene, Fēlikss Ķiģelis ar bērniem, Anna un Ansis Klintsoni un Kaukuļu ģimene.

"Festivāls "Bildes" ir kopā sanākšana un iespēja uz skatuves parādīties jaunajiem talantiem. Man un manai sieviņai Maijai "Bildes" asociējas ar ģimeni un tās kopīgo uzstāšanos. Tie ir ģimenes un draugu svētki – tā ir tradīcija!" pauž Nils Īle, kurš festivālā "Bildes" piedalās jau kopš tā pirmsākumiem un kopā ar ģimeni šogad uzstāsies tieši koncertā "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Daļa no Īļu ģimenes – Nils, Maija un Fabiass-Nils ir dalībnieki arī pasaules mūzikas projektā "Kanisaifa".

Horens Stalbe, kurš uzskata, ka regejs ir vienīgais veids, kā uzrunāt pasauli par nopietnām lietām, caur smaidu un labestību, festivālā "Bildes" ir uzstājies pirmo reizi 20 gadu vecumā. Mūziķis pauž savas pārdomas par dažādu paaudžu sadarbību : "Manuprāt, lielākā vērtība un visjaukākais festivālā "Bildes" ir tas, ka pieredzējuši mūziķi var satikties ar jaunajiem, jo bez pagātnes, diemžēl, nav nākotnes. Vienīgais labums no vecuma - Tu vari dalīties savā pieredzē ar tiem, kuri ir jaunāki, un ar saviem varoņdarbiem viņus iedvesmot."

Mūziķis Mārtiņš Križevics, kurš festivālā "Bildes" ir piedalījies jau vairākos sastāvos, gan postfolka grupā "Miglas Asni", gan ar grupu "Klibs Taurenis", bet kopš 2016. gada koncertos uzstājas kopā ar savu meitu Helmu, dalās sajūtās par festivālu: "Pirmais, ko es vēlētos teikt - tā ir tradīcija. Mūsu ģimenē noteikti tāpat kā Ziemassvētki, Jāņi, Jaunais gads ir arī  festivāls "Bildes". Tie ir svētki, kuros Tu atkal sanāc kopā ar mūziķiem un citām ģimenēm, un svini!" Križevicu ģimene koncertā "Ielūdz "Bilžu"mūziķi un viņu bērni" plāno izpildīt pirmatskaņojumu ar Māras Cielēnas vārdiem.

Mākslas un mūzikas festivāla "BILDES 2019"  ietvaros 30. oktobrī Mūzikas klubā "Kaļķu vārti" notiks Dziesminieku koncerts, bet 31. oktobrī – Jauno dziesminieku koncerts. VEF Kultūras pilī 4. novembrī skanēs koncerts "Jaunās un "Bildēs" sevi jau pieteikušās grupas kopprojektos ar "Bilžu" Veterāniem un radošām personībām". Savukārt 16. novembrī plkst. 12:00 notiks koncerts Bērniem, bet 16. novembra vakarā plkst. 19:00 klausītāji aicināti uz "Bilžu" veterānu koncertu. Paralēli koncertiem līdz 14. novembrim t/c "Spice Home" apskatāma arī "Bilžu" mūziķu un mākslinieku darbu izstāde "Pastkastītes".

Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv.

Festivālu rīko "BILŽU BIROJS".

Festivāla atbalstītāji un sadarbības partneri: Rīgas dome, "PATA TIMBER", t/c "Spice Home", "Kaļķu vārti", "Parnass Presentreklam", "Zemgus", "Latvijas Radio 2", draugiem.lv, inbox.lv, apriņķis.lv, Latvijas Universitāte,  kulturasvestis.lv, muzikaspasaule.lv, "Privātā Dzīve", "Rīga TV24", "Pilsēta 24", ZL.LV, "Chaula TV", "1188", "E-klase", "E-Pulciņi", dieviete.lv, atputasbazes.lv, svetkulaiks.lv u.c.

Noderīgas saites:

Festivāla mājaslapa: www.bildes.lv

Festivāla profils Facebook: www.facebook.com/FestivalsBildes

Festivāla profils YouTube: www.youtube.com/user/Bildes2011

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)