Banner 980x90

Āfrikas cūku mēra skartajam uzņēmumam "Druvas Unguri" kompensācijā plāno izmaksāt 603 838 eiro

Rīga, 31.aug., LETA. Āfrikas cūku mēra skartajam uzņēmumam SIA "Druvas Unguri" kompensācijā plāno izmaksāt 603 838 eiro, paredz izskatīšanai valdībā iesniegtais Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotais rīkojuma projekts.

Minēto summu plānots izmaksāt no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Tāpat valdība lems par kompensācijas izmaksu 1764 eiro apmērā Mārītei Kušleikai, kuras saimniecībā iznīcinātas sešas desmit mēnešus vecas nobarojamas cūkas un deviņas trīs mēnešus vecas nobarojamas cūkas, kā arī viena sivēnmāte.

Savukārt Hildai Tauriņai plānos kompensācijā izmaksāt 2134 eiro, kuras saimniecībā tika iznīcinātas septiņas sešus mēnešus vecas nobarojamas cūkas, četras sešus mēnešus vecas vaislas jauncūkas, 12 vienu nedēļu veci piena sivēni, divas 36 mēnešus vecas sivēnmātes un viens 24 mēnešus vecs kuilis.

Kopumā valdībai būs jālemj par 607 736 eiro piešķiršanu Āfrikas cūku mēra skartām saimniecībām.

LETA jau ziņoja, ka Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) 22.augustā pabeidza cūku likvidēšanu Āfrikas cūku mēra skartajās SIA "Druvas Unguri" cūku novietnēs.

Kopumā kopš 4.augusta, kad sākās slimības apkarošanas darbi, likvidētas un iznīcināšanai nogādātas 16 438 cūkas, kas ir vairāk nekā sākotnēji lēsts.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka šogad 2.augustā vīruss tika konstatēts "Druvas Unguru" vairāk nekā 15 000 cūku ganāmpulkā, kas ir līdz šim lielākais Latvijā reģistrētais ĀCM uzliesmojums mājas cūkām.

Valdība iepriekš apstiprināja 367 000 eiro piešķiršanu, ar ĀCM slimo cūku likvidēšanai "Druvas Unguros", kas tiks rasts valsts budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Valdība arī izlēma dzīvnieku izcelsmes blakusproduktus pēc iespējas ātrāk likvidēt uzņēmumā "Grow Energy". Uzņēmums iesniedza sarakstu ar dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu transportēšanas un pārstrādes izmaksām, kas veido 316,89 eiro par tonnu. Tādējādi valdība atbalstīja priekšlikumu uzņēmumam līdzekļus, kas nepārsniedz 307 700 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)