Banner 980x90

AM pārstāvis: Esošie izaicinājumi prasa profesionālus karavīrus, kas ir gatavībā dienu un nakti

Foto no video
Foto no video
Esošie izaicinājumi prasa profesionālus karavīrus, kas ir modrībā un gatavībā dienu un nakti, komentējot nepieciešamību ieviest obligāto militāro dienestu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretāra vietnieks Jānis Karlsbergs.

Karlsbergs uzskata, ka obligātā militārā dienesta ieviešana neatrisinātu esošās problēmas. Tā valsts varētu palielināt rezervē esošo karavīru skaitu, tomēr pie patreizējiem izaicinājumiem ir nepieciešama gatavība 24 stundas nedēļā, kamēr iesaucamo rezerves karavīru sagatavošana prasītu līdz par deviņiem mēnešiem, viņš norādīja.

AM pārstāvis arī pauda, ka pie esošā finansējuma viņam nav pārliecības, vai "mēs to varētu pacelt".

Karlsbergs uzsvēra, ka šobrīd Latvijas armijā notiek strauja attīstība - sauszemes spēki virzās uz bataljonu mehanizāciju, tiek domāts par netiešo uguns atbalstu, par komandvadību, neapšaubāmi arī par pretgaisa aizsardzību. Tiek arī moderni apbruņoti zemessargi, viņš piebilda.

Tāpat tiek domāts par sabiedroto ilgtermiņa klātbūtni valstī, akcentēja Karlsbergs. Tiek domāts par atbilstošu izmitināšanu, mācību laukiem, noliktavām.

Plašāk skatieties LTV Ziņu dienesta sagatavotajā video sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)