Banner 980x90

Bezdarbībā apsūdzētās Brocēnu pašvaldības vadītājas lietā ierosināta kasācijas tiesvedība

Rīga, 4.jūn., LETA. Augstākā tiesa (AT) ir ierosinājusi kasācijas tiesvedību bezdarbībā apsūdzētās Brocēnu pašvaldības vadītājas Solvitas Dūklavas (LZP) krimināllietā, aģentūru LETA informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja.

Lietas izskatīšanas datums pagaidām vēl nav noteikts.

Jau ziņots, ka AT 21.maijā saņēma apsūdzētās Dūklavas aizstāvja iesniegtu kasācijas sūdzību par Kurzemes apgabaltiesas šā gada 1.aprīļa spriedumu, kas atstāja spēkā pirmās instances tiesas lēmumu, ar kuru Dūklavai piesprieda naudas sodu 20 minimālo mēnešalgu jeb 8600 eiro apmērā, atņemot tiesības vienu gadu un sešus mēnešus ieņemt pašvaldības domes priekšsēdētāja amatu.

Aģentūrai LETA Dūklavas advokāts Artūrs Zvejsalnieks teica, ka kasācijas sūdzībā lūdzis apsūdzēto pilnībā attaisnot. "Gan pirmās instances tiesas, gan apelācijas instances spriedums ir ar zemu argumentāciju. Apelācijas instances argumentācija neiztur jebkādu kritiku. Ja tiesa uzskata, ka pašvaldība ir tiešā valsts pārvaldes iestāde, tad mani ir ļoti grūti ko komentēt," sacīja Zvejsalnieks.

Jau ziņots, ka Brocēnu novada domes priekšsēdētāja apsūdzēta valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanā saistībā ar Valsts kontroles (VK) atklātajiem finanšu pārkāpumiem pašvaldībā. Dūklava apsūdzēta pēc Krimināllikuma 319.panta trešās daļas par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja ar to izraisītas smagas sekas.

2016.gadā prokuratūra Dūklavai piemēroja drošības līdzekli - noteiktas nodarbošanās aizliegumu, aizliedzot pildīt Brocēnu novada pašvaldības domes priekšsēdētājas amata pienākumus. Saldus rajona tiesas izmeklēšanas tiesnese, izskatot Dūklavas sūdzību, gan pēc tam nolēma atcelt viņai piemēroto drošības līdzekli. Pašlaik Dūklavai nav piemērots nekāds drošības līdzeklis, kas nozīmē, ka viņa ir tiesīga pildīt domes priekšsēdētājas pienākumus.

Pēc 2017.gada jūnijā notikušajām pašvaldību vēlēšanām Dūklava saglabāja domes priekšsēdētājas amatu.

Dūklava VK atklātos finanšu pārkāpumus pielīdzinājusi slimībai, kas izplatījusies "tālu un dziļi", jo nav laikus atklāta un ārstēta.

Dūklavas krimināllietu Saldus prokuratūra nosūtījusi tiesai pērn augusta beigās. Tā ir viena no četrām atsevišķi izdalītajām krimināllietām saistībā ar VK atklātajiem finanšu pārkāpumiem Brocēnu novada pašvaldībā. Pārējās trīs lietas pret bijušo Brocēnu pašvaldības vadītāju Arvīdu Mēteru (LSDSP) un divām bijušajām pašvaldības grāmatvedības darbiniecēm tiesā nonāca agrāk, un divas no tām jau ir izskatītas.

Mēteram uzrādīta tāda pati apsūdzība, kas izvirzīta Dūklavai. Viņu pagājušajā vasarā Saldus rajona tiesa (tagadējā Kurzemes rajona tiesa Saldū) atzina par vainīgu valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanā, ja ar to izraisītas smagas sekas. Tiesa viņam piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz trim gadiem, nosakot tikpat ilgu pārbaudes laiku, kā arī piemērojot viņam aizliegumu četrus gadus pildīt valsts amatpersonas pienākumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)