Banner 980x90

Brocēnos norisināsies motokrosa seriāla "Superkauss" ceturtais posms

Foto: Ģirts Kehris
Foto: Ģirts Kehris
Svētdien, 4.septembrī, Brocēnu novada "Bērzu" mototrasē tiks aizvadīts 2016.gada motokrosa seriāla "Bosch Superkauss" kārtējais posms, kurā spēcīgākie sportisti no Baltijas cīnīsies par Brocēnu Lielo balvu piecās motociklu klasēs, pilsētas informācijas portālu Saldus24.lv informēja organizatori.

Iepriekšējās piecās sezonās Brocēnos norisinājās seriāla "Superkauss" finālposms, bet šogad čempionu noskaidrošana atlikta uz rudeni – fināls paredzēts 16.oktobrī, Olaines mototrasē, kur "Superkauss" seriāla dalībnieki sacentīsies pirmo reizi. Brocēnu posms allaž izcēlies ar lielu skatītāju interesi un spēcīgu dalībnieku sastāvu.

Organizatori prognozē, ka 2016.gada sezonas Brocēnu posms nebūs izņēmums un jau tagad zināms, ka "Bērzu" mototrasē, spēcīgākajā "MXPro" klasē pie starta stāsies visi šī brīža spēcīgākie Igaunijas sportisti – pasaules čempionāta dalībniekus un Igaunijas izlases sportistus startam 2016.gada Nāciju motokrosā ieskaitot. Tanels Leoks ir startējis visos aizvadītajos posmos un ir klases līderis, cits Igaunijas izlases sportists – Prits Ratseps ir startējis divos posmos, bet pirmo reizi šogad "Superkausā" redzēsim trešo izlases dalībnieku Harri Kullasu. Uz starta izies arī trīs citi igauņi, kuri šogad veiksmīgi startējuši pasaules čempionātā – Karels Kutsars, Erki Kahro un Andero Lusbo.

Šāds Igaunijas sportistu sastāvs sola smagu cīņu Latvijas pārstāvjiem. Par galvenajiem favorītiem no pašmāju sportistiem varam minēt komandas biedrus Latvijas izlasē un "MX Moduls" klubā – klases vicelīderi Dāvi Ivanovu un cēsinieku Kārli Sabuli, kuram Brocēnu posms būs pirmais starts šī gada "Superkauss" seriālā. Savu dalību solījis Toms Macuks, bet noteikti pie starta barjeras redzēsim divkārtējo "Superkauss" čempionu Dāvi Līvu, viņa komandas biedru no "Rodeo" Kristeru Drevinski, kā arī vienu no talantīgākajiem jaunās paaudzes motosportistiem Tomasu Šileiku. "MX Pro" klasē savu dalību apstiprinājuši arī Gints Filipsons, Uldis Spulle, Vairis Aļeksējevs, Andis Valts, Gatis Būmanis un atsevišķi Lietuvas pārstāvji, kas sola visai kuplu dalībnieku pulku prestižākajā "MXPro" klasē.

"Jauniešu" klasē, pēc aizvadītiem trīs posmiem līderis ir Harijs Suharževskis, taču Brocēnos viņam konkurenci sastādīs tuvākie sekotāji un pāris sportisti, kuri šogad nav ņēmuši dalību "Superkausā".

Aizraujošas cīņas gaidāmas arī pārējās klasēs. "Senioru" klasē līdz šim nepārspēts bijis Leons Kozlovskis, "Kvadru" klases kopvērtējuma vadībā nostiprinājies Ralfs Reinfelds, bet "Junioru" klasē līderpozīcijā Patriks Uzuls.

Svētdien sacensību apmeklētāji varēs vērot 12 finālbraucienus. Kvalifikācijas braucieni sāksies plkst.8.30, bet fināli no plkst.12.00.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)