Banner 980x90

"Cemex" papildina saiņotā cementa produkcijas klāstu ar īpaši stipra cementa marku

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Paplašinot savu saiņotā cementa produkcijas klāstu, "Cemex" ir uzsācis savā Brocēnu cementa rūpnīcā ražotās īpaši stiprās cementa markas saiņošanu un piegādi ieinteresētajiem ražotājiem un būvmateriālu veikaliem. Šī cementa marka būs pieejama 25 kilogramu maisos ar nosaukumu "Cemex" RAPID CEMENT" (CEM I 42,5R).

Kā pilsētas informācijas portālu Saldus24.lv informēja Komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Ozola, šim cementam raksturīga īpaši paaugstināta stiprība cietēšanas sākuma periodā, un tas ir piemērots darbiem pazeminātas temperatūras apstākļos, tāpēc tā izmantošana ļauj veikt būvniecības darbus ātrākā laikā un patērējot mazāku daudzumu cementa, kas savukārt ražotājiem dod iespēju efektīvi izmantot savas ražošanas jaudas. RAPID cementa marku ieteicams izmantot betona konstrukciju un tiltu būvniecībā, kā arī dažādu betona elementu un trotuāru plātņu ražošanā. Cementa saiņošani izmantoti maisi, kuros iestrādāts papildus plastikāta slānis, lai nodrošinātu, ka cements ilgāk uzglabājas sauss.

Līdz šim šīs markas cements bija nopērkams tikai nesaiņotā veidā un lielos apjomos kā izejmateriāls, kuru tā kvalitātes īpašību dēļ iecienījuši Latvijas un ārzemju dzelzsbetona, bruģakmens un citi betona elementu ražotāji.

Tāpat kā šobrīd patērētājiem jau zināmās cementa markas – "Cemex" SUPER CEMENT" (CEM I 42,5N) un "Cemex" NORMAL CEMENT" (CEM II A-LL 42,5N) – arī RAPID cements ir ražots no Latvijā iegūtiem izejmateriāliem.

Brocēni var lepoties ar vienu no vecākajiem un pieredzes bagātākajiem cementa ražošanas uzņēmumiem. Iegādājoties starptautisko celtniecības materiālu piegādātāju uzņēmumu RMC Group o.l.c. 2005.gada martā, "Cemex" kļuva par Brocēnu cementa ražotnes īpašnieku. 2010.gadā "Cemex" uzsāka ražošanu pilnībā no jauna uzbūvētajā rūpnīcā Brocēnos, kas ir Eiropā modernākā cementa rūpnīca. Tās izveidē "Cemex" ir investējis 290 miljonus eiro, kas ir lielākās investīcijas Latvijas rūpniecībā pēc neatkarības atgūšanas. Iepriekš Brocēnu cementa rūpnīcas jauda bija 600 tūkstoši tonnu gadā, savukārt jaunā rūpnīca spēj saražot 1,6 miljonus tonnu cementa gadā. Jaunā cementa rūpnīca Brocēnos atbilst visstingrākajām Latvijas un Eiropas Savienības vides prasībām. Uzņēmumā ieviestas energovadības, kvalitātes, vides un darba drošības integrētās vadības sistēmas, kas sertificētas atbilstoši ISO 50001:2012, ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 un OHSAS 18001:2007 standartiem. Uzņēmuma kopējās investīcijas Latvijā uz 2014.gada beigām sasniedza jau 330 miljonus eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)