Banner 980x90

Gandrīz pusei darba devēju kļuvis grūtāk aizpildīt vakances

Gandrīz puse jeb 45% darba devēju, raksturojot tendences darba tirgū, uzskata, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu darbinieku atrašana kļūst arvien grūtāka, kas skaidrojams ar sarūkošo iedzīvotāju skaitu un attiecīgi pieaugošo vakanču daudzumu, liecina interneta personāla atlases uzņēmuma "CV-Online Latvia" veiktās aptaujas dati.

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmuma vadītājs Aivis Brodiņš, darba devēji arvien biežāk saskaroties ar atbilstošu kandidātu trūkumu vai lielāku pasivitāti nekā krīzes periodā, kad, piemēram, darba ņēmēji uz iepriekš norunātu darba interviju pat neierodas.

Savukārt 34% no aptaujas dalībniekiem nepiekrīt apgalvojumam, ka šogad ir grūtāk atrast atbilstošus darbiniekus, bet 18% atzina, ka viņiem nav iespējams situāciju salīdzināt. Tikai 3% uzskata, ka nav nekādu izmaiņu saistībā ar jaunu, atbilstošu kandidātu atrašanu.

Aptaujā tika arī noskaidrots, ka vispopulārākais kandidātu piesaistes resurss uzņēmumos ir vakances publicēšana darba un karjeras portālos, to norādījis 21% aptaujāto darba devēju. Arvien vairāk kandidātu uzrunāšanai un piesaistei tiek izmantoti arī sociālie tīkli, kas šobrīd ir otrs populārākais resurss. Tos atzinīgi novērtē un personāla atlasei izmanto katrs sestais darba devējs jeb 15% aptaujāto.

Nemainīgi populārs veids jaunu darbinieku piesaistei ir arī draugi un paziņas, ar kuru palīdzību tiek iegūta informācija un uzrunāti kandidāti. To norādījuši 13% darba devēju. Tikmēr 12% aptaujāto darba devēju kandidātu piesaistei kā izmantojamo resursu norādījuši uzņēmuma interneta mājaslapu, 10% - sludinājumus un personāla atlases uzņēmumus, 8% - Nodarbinātības valsts aģentūru un mācību iestādes.

Savukārt preses izdevumi kā uzņēmumu kandidātu piesaistes resurss tiek izmantots retāk, to norādīja vien 4% darba devēju.

"Darba tirgus situācija ar katru gadu paliek aizvien sarežģītāka un izaicinošāka. To pastiprina fakts, ka darbspējīgo iedzīvotāju skaits katru gadu samazinās par vairāk nekā 20 000 cilvēku, vienlaikus darba piedāvājumu skaits turpina pieaugt. Tas attiecīgi pastiprina konkurenci par labāko talantu piesaisti uzņēmumam," rezumēja Brodiņš.

Darba devēju aptauja norisinājās interneta vidē šī gada oktobrī un novembrī, apzinot 221 darba devēju Latvijā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)